Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az érettségi feltétele lesz a közösségi szolgálat

A köznevelésről szóló törvény, illetve a hozzá kapcsolódó miniszteri rendelet határozza meg, hogy 2016. január elseje után érettségiző diákok 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. A fiatalok ezen kötelezettségüknek a katasztrófavédelem berkein belül is eleget tehetnek – tudtuk meg Budai Imrétől. A polgári védelmi felügyelő elmondta, hogy a katasztrófavédelem mindhárom nagy szakterületébe szeretnék bevonni a tanulókat, de az is megoldható, hogy az 50 órának csak meghatározott részét töltik náluk a fiatalok. A polgári védelmis szakember a következőket várja a szervezet mindennapi tevékenységébe bekapcsolódó középiskolásoktól: szokják meg a felelős magatartást környezetük iránt, másrészt legyenek tisztában a veszélyeztető tényezőkkel. Nyilván nem éles bevetésen fognak részt venni a fiatalok, de be lehet őket vonni az előkészítő munkába, és nyugodtan rábízható a tizenévesekre a polgári védelmi és tűzvédelmi versenyek szervezése és lebonyolítása, valamint a különböző bemutatók előkészítése. Bepillantást nyerhetnek a diákok saját lakóhelyük katasztrófa-veszélyeztetettségi helyzetébe, hisz a kortársak szájából sokkal hitelesebben hangzanak a jótanácsok. A tűzmegelőzés- és védelem szakterületre jelentkező tanulók részt vehetnek saját intézményük tűzriadó tervének előkészítésében és az iskola tűzvédelmi rendszerének ellenőrzésében. Akikben megvan a kellő affinitás, még a laktanya karbantartási munkáiban is hasznossá tehetik magukat. A polgári védelmi tevékenységen belül a kockázati helyszínek bejárása szintén növelheti a fiatalok tapasztalatait, és segíthetnek a településenként készülő adatbázisok összeállításában, valamint a civil lakosság tájékoztatásában.

Az iskolák kézhez kapták a katasztrófavédelem együttműködési nyilatkozattervezetét, ezért nincs más dolguk, mint visszajelezni a szervezethez. Budai Imre hozzátette: munkatársaival személyesen is el fognak menni az érintett osztályokhoz, hogy előttük mondják el a közösségi szolgálat teljesítésének lehetőségeit.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.