Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az épített és természetes környezetről is szóltak a kérdések

A több mint harminc éve alakult Kapuvári Városszépítő Egyesület a Föld Napja alkalmából műveltségi vetélkedőt szervez, melyre idén nemcsak helyi, hanem környékbeli iskolák is beneveztek. A “Mi Kis-Rábánk”elnevezésű programban felelevenítik az ipartörténeti szempontból is érdekes, Kis-Rábán hajdan üzemelő tíz vízimalom történetét. Kováts Csaba titkár elmondta, hogy először a kapuvári Széchenyi-iskolában szervezték a vetélkedőt, majd egyre több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Tavaly a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium vállalta a házigazdai szerepet, idén pedig Mihályi községben tartották meg a találkozót, mellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a tanórán kívüli ismeretek elsajátítása. - A felső tagozatos diákok nagyon hatékonyan részt vesznek ebben a munkában - jelentette ki Kováts Csaba, majd köszönetet mondott Minacciné Halász Emmának, aki harmadik éve készíti elő a forgatókönyvet és koordinálja a vetélkedőt. Szabó István nyugdíjas pedagógus szintén hónapok óta részt vett az előkészületekben. Az elméleti feladatok között a települések bemutatása szerepelt. A diákok a felkészülés során megismerkednek a község vagy város nevezetességeivel, valamint a hozzá kapcsolódó személyekkel. A diákok személyesen is megismerkednek a térség érdekesebb helyeivel, a tájházzal, a kastéllyal, a régi vízimalommal, ahol a volt szakemberek mutatták be az eszközöket.
Kováts Csaba a témához kapcsolódóan megjegyezte: sokat javult az elmúlt években a Kis-Rába környezete. Több figyelmet kap a vidékre jellemző őshonos növényzet, és a folyó kevésbé szennyezett. A Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára örül annak, hogy ők is közreműködhetnek a táj környezetvédelmében.

Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.