Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az embereknek joga van a leghatásosabb kezelésekhez

A Csornai Nőegylet az utóbbi években nemcsak szűrőprogramokra várta a lakosságot, hanem olyan előadásokat is szervezett, melyeken neves szaktekintélyek beszéltek a közérdeklődésre számot tartó témákban.

A 2000-ben alakult, karitatív tevékenységet végző Csornai Nőegylet egészségügyi felvilágosító programokat szervez. Az érdeklődők idén januárban huszonegyedik alkalommal vehettek részt a nőegylet előadásán.
Legutóbb olyan témát választottak a szervezők, amely nagyon sokakat érinthet: az emberek közvetlen környezetében élő családtagokat, barátokat vagy a távolabbi ismerősöket. Dr. Peták István a személyre szabott onkológiai terápiás lehetőségekről beszélt a csornai Hunyadi iskolában. A célzott gyógyszeradagolás lényege, hogy előre meghatározott módon juttatják a szervezetbe. A tudományos igazgató arról beszélt, hogy először megpróbálják megérteni a betegségek kialakulásának okait, majd ezek ismeretében fejlesztik ki a pirulákat. A kutató orvos szerint ha az eredmények nagyon lassan hasznosulnak és kerülnek át a gyakorlatba, tulajdonképpen csak a könyvespolcoknak gyártják a közleményeket.
– Ez így nincs jól, mert a betegeknek joguk van hozzáférni a tudomány által nyújtott mai lehetőségekhez. Nem valamikor, hanem most! – mondta az előadó, aki szerint az emberek egyre inkább szeretnék érteni, hogy mi történik velük, és sorsuk felett visszavennék a döntés jogát.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 13.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.