Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az előző nap sütött pékáruból kapnak a rászorulók

Az előző évekhez képest sokkal kedvezőbben alakult a Beledi Egyesített Szociális Központ költségvetése, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a kormány nagymértékben megemelte három szakfeladat finanszírozását.

– Idéntől több pénz jut a közösségi ellátásra, a család- és gyermekjóléti szolgáltatásokra, valamint a házi segítségnyújtással kapcsolatos feladatokra. A legnagyobb hiányt mindig a házi gondozás jelentette, de most hogy megemelkedett a finanszírozása, sokkal kedvezőbben alakult a költségvetés végszáma is – nyilatkozta televíziónknak Farkasné Horváth Gertrúd. Az intézményvezető hozzátette: Ennek köszönhetően idén nem kerül sor térítési díj változásra, tehát a tavalyi díjakkal fogunk dolgozni. A házi gondozás rendkívül sokrétű: a gondozók segítik az idősek mindennapjait, bevásárolnak, gyógyszert íratnak fel, takarítanak, ha kell segítenek a tisztálkodásban. A településen egyre több az idős ember, és sokuknak távol vannak vagy dolgoznak a családtagjaik, ezért egyre nagyobb szükség van erre a fajta ellátásra.
– Idén is tervezünk táborokat, melyek konkrét időpontját még nem jelöltük kis, folyamatban van a szervezés – fogalmazott a riportalany.
A Beledi Egyesített Szociális Központ augusztus 31-ig biztosítja a családi bölcsődei ellátást, mert ősztől az óvoda mellett készülő bölcsődébe kerülnek a gyerekek.
Beledben továbbra is él a következő kezdeményezés: Az egyik bevásárlóközpont az előző napról megmaradt pékáruit átadja a szociális központnak. A Magyar Élelmiszerbankon keresztül néha tejterméket is részükre bocsátja, amit a rászorulók közt oszt ki a központ a társulás települései között. – Kolléganőim minden reggel felveszik az adott mennyiségű pékárut és azt adott településekre szétszortírozva a falubuszok segítségével eljuttatjuk a rászorulókhoz. A családsegítők, a házi gondozók tudják, hogy mely családoknak okoz komoly gondot a mindennapi élelem beszerzése – tette hozzá Farkasné Horváth Gertrúd.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.