Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az elmúlt iskolai év összefoglalója Beleden

Borosné Tóth Zsuzsanna igazgató televíziónknak arról beszélt, hogy év közben folyamatosan tájékoztatták az érintetteket a beledi általános iskolában folyó munkáról, valamint a diákok tanulmányi versenyeken elért eredményeiről, ezért most inkább azokról a dolgokról tájékoztatott, amelyek újdonságnak számítanak az előző évekhez képest. Az óvoda kezdeményezésére értekezletet tartottak a leendő első osztályos gyermekek szülei számára. Az anyukák és az apukák megismerkedtek a leendő osztályfőnökkel, és feltehették az intézménnyel kapcsolatos személyes kérdéseiket. Támogatta az önkormányzat a Napsugár Művészeti Iskola kezdeményezését, amely szerint az elsősök heti egy órában zenei előképzésben és táncoktatásban részesülnek. A beledi nevelőtestület törvény adta jogánál fogva úgy döntött, hogy a szöveges értékelésről áttérnek az érdemjeggyel való minősítésre. A legkisebbeknél ez nem jelentett változást, sőt, még a másodikasokat is csak a második félévtől osztályozták.
A tanórán kívüli tevékenységet pályázati forrásból finanszírozták, s többek között a gyerekekkel való plusz foglalkozásnak tulajdonítják, hogy a hatodik és a nyolcadik osztályos tanulók az OKÉV-mérés szerint a városi, a megyei és az országos átlag felett teljesítettek. Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont feladatsorait egy időben írják hazánkban az adott évfolyamra járó diákok, akik a matematikai és a szövegértési kompetenciáról adnak tanúbizonyságot. A szakemberek nem annyira a számolási készségre, hanem inkább a logikus gondolkodás képességére kíváncsiak.
A beledi iskola igazgatónője szerint az egyre inkább nehezedő feltételek mellett is tudják tartani az oktatás színvonalát. A nyolcadikasok továbbra is számíthatnak a matematika és a magyar felvételi előkészítőkre, aminek köszönhetően a tanulókat az első helyen megjelölt középfokú oktatási intézményekbe veszik fel. Az idei ballagók 22 százaléka választotta a gimnáziumot, 32 százaléka szakközépiskolába jelentkezett, 46 százalékuk pedig szakiskolában fogja elsajátítani a szakmájához szükséges ismereteket. Hogy mindenki számára üdítően fejeződjön be az összefoglaló, következzenek a nyári kikapcsolódási lehetőségek: várja a gyerekeket a balatonakali és a sarródi tábor, valamint az egyesített szociális központ által szervezett nyaralások.

Kápolnási Daniella az alsó tagozatot Cirákon járta, és ötödikes kora óta Beleden tanul. A nyolcadikas lány nem bánta meg, hogy ide került, mert szerinte az oktatási intézmény megadott minden lehetőséget. A tehetségfejlesztő programok, a szakkörök és a közösségi rendezvények mind-mind többletet adnak a diákoknak. Daniella szerencsés, mert könnyen tanul, és persze a szorgalma sem hiányzik, így végig kitűnő bizonyítvánnyal fejezte be a tanéveket. A jó tanulónak nincs kifejezetten kedvenc tárgya, de a legközelebb a történelem és a német áll a szívéhez. Az általános iskolát befejező lány a fertődi két tannyelvű középiskolát választotta, mert közel van lakóhelyéhez, és megtetszett neki az ott folyó oktatás. Ha itt is végez, kiváló idegen nyelvű tudásával, magyar–osztrák érettségijével megcélozza valamelyik főiskolát. A beledi alma matert nem feledi, és ha teheti, vissza fog ide látogatni, hogy volt tanárai is büszkék legyenek elért eredményeire.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 27.

Kapcsolódó hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

További hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.

 • Ízig-vérig pedagógus - Karakai Anna 90 éves

  A pályaválasztásban sokat jelentett számára, hogy tanárai rendre biztatták és amikor kevés remény látszott arra, hogy megvalósítsa terveit, érzései akkor sem hagyták cserben, bízott magában.

 • A klasszikus sportágak mellett újítana a CSSE

  A Csornai Sportegyesület minden egyes megmozdulása a helyiek érdekében történik – mondta Családi János.