Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Az élet apró örömei után sokkal nagyobb sikerélményben részesültek

Odoricsné Buthi Krisztina az augusztusi díszközgyűlésen meghatódottan vette át Németh Zoltántól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökétől a Batthyány-Strattman László díjat. Jelenlegi munkahelyén jól érzi magát, mert kollégáival együtt újfajta kihívásokkal nézhet szembe.

A szociális és gyermekvédelmi ellátásában kiemelkedő tevékenységéért elismert szakember egy pillanatig sem gondolt arra, hogy egyedüliként illeti meg a magas megyei kitüntetés, hiszen hosszú évek alatt csapatmunkában érték el sikereiket. – Köszönöm az előterjesztést, köszönöm a lehetőséget – fogalmazott Odoricsné Buthi Krisztina. A díjat munkatársaival együtt fontos mérföldkőnek tekinti, mert a szociális területen inkább a problémákkal, nehézségekkel találkoznak, ezért meglehetősen ritkán van részük ilyen óriási sikerélményben.
A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ vezetője szerencsésnek tartja magát abból a szempontból is, hogy mindig olyan emberekkel hozta össze a sors, akiknek ugyanolyan fontos volt az elesettek megsegítése. Nyilvánvaló, hogy olyan személyek választják a szociális területet, akiknek munkájuk során egyik legfontosabb szempont a rászorulók támogatása. Kollégáival együtt nem úgy tekint egy ügyre, hogy az nehéz feladat, hanem az emberi oldalát helyezik előtérbe. Sosem az alapján mérlegelik az adott helyzetet, hogy a hozzájuk forduló mennyire méltó a segítségre és hány buktatón ment keresztül életében, hanem bármi történt vele, nekik meg kell adni a segítséget.
Az egészségügyi alapvégzettséggel rendelkező Odoricsné Buthi Krisztina pályafutása során mindössze öt évet töltött más területen, 2003 után pedig elvállalta a beledi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vezetését. Tizenhárom éven át dolgozott a településen, és ezen idő alatt egyre több szakfeladatot vettek át munkatársaival. Új kihívásokat keresve 2016-ban hagyta ott a Beledi Egyesített Szociális Központot. A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ élén megtalálta azt a helyet, ahol még nagyobb lelkesedéssel folytathatja hivatását.

Beküldés dátuma: 2020. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek