Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészséges életmód és a környezet szeretete a rajzokon

Tóth László, a diszpécserszolgálat munkatársa szívesen bekapcsolódott a csornai Rákóczi iskola rajzórai munkájába, mert a tanulók épp azokon az alkotásokon dolgoztak, amelyeket a bevezetőben említett célból hoztak létre. A cég képviselője a város többi iskoláját is arra biztatta, hogy vegyenek részt az akcióban. Idén annyi változás történt az előbbiekhez képest, hogy külön indultak a művészeti és normál általános iskolák. Az előző években a legjobb alkotások készítői látogatást tehettek a győr-szabadhegyi víztoronyban, de mivel a csornai  rákóczisok mindig jól szerepelnek a versenyen, nekik ez már nem volt újdonság, ezért a Széchenyi téren rendezett koncertet kapták fődíjul. Továbbá értékes rajzeszközök és könyvek várnak a gyerekekre. A vízmű által szervezett nyílt napokon a tanulók kiegészíthetik környezetórai ismereteiket.
Közel 300 pályamű érkezett az idei rajzpályázatra, és ismét taroltak a csornai gyerekek – olvasható a Pannon-Víz Zrt. honlapján, ahol a legjobb alkotásokat is közölték: Az alsósok közül első lett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központból Telekesi Tamás 4/b osztályos tanuló. A harmadik helyen végzett ugyancsak a Rákócziból Horváth Milán 4/b-s diák. Mindkettőjük felkészítő tanára  Balicsné Nagy Gabriella volt. A felsősök hasonlóan jól szerepeltek: Első helyre került Kocsis Felícia a 7/a-ból, valamint Kovács Barbara 6/b-s rákóczis tanuló. Őket szintén Balicsné Nagy Gabriella segítette a sikerhez. A zsűri különdíját érdemelte ki Csillag Alexandra 6/b osztályos diák.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.