Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az asztalitenisz koronázatlan királya játszott Beledben

A pingpong minél szélesebb körben való megkedveltetése volt a célja a szervezőknek a „Beled-kupa” amatőr asztalitenisz verseny megrendezésével. A résztvevők közvetlen közelről figyelhették meg Klampár Tibor kétszeres világbajnok játékát, aki megteremtette hazánkban a sportág alapjait.

A „Játssz velünk!” program keretében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert pénzből finanszírozták a „Beled és térsége humánszolgáltatásainak fejlesztése” címmel megrendezett amatőr asztalitenisz versenyt. A nap sztárvendége Klampár Tibor legendás sportoló volt, aki élménybeszámolója után pingpong bemutatót tartott, így az érdeklődők bepillantást nyertek a háromszoros Európa-bajnok, harmincnégyszeres magyar bajnok világklasszis játékába. 

Dr. Gál László, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub tagja nagy lelkesedéssel mesélt a decemberben megrendezett amatőr versenyről. Amikor odaállt az asztalhoz legjobb játékosunk, Hullámos Zsolt, én is ütögettem párat Klampár Tiborral, és amikor rámozdult a labdára, nem is lehetett látni a pörgetését és a labda mozgását.
A nyolcadik alkalommal megrendezett „Beled-kupán” több mint harmincan vettek részt, és a sportág ismertségéhez képest viszonylag sok néző volt kíváncsi a rangadóra. Egyéniben Hullámos Zsolt, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub játékosa bizonyult a legjobbnak.
Dr. Gál László csak azt sajnálja, hogy kevés beledi szurkolt a mérkőzéseken, pedig ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy népszerűbb legyen ez az önfegyelemre és nagy koncentrációra nevelő sportág. Amennyiben valamelyik testnevelő tanár úgy gondolja, akár a tanórákon vagy a délutáni szakkörök keretében foglalkoznának a gyerekekkel, ami talán bizakodóbbá tenné a pingpongosokat az utánpótlás szempontjából.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek