Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az apróbb sikerek motiválják Szilsárkány alpolgármesterét

Az alpolgármester szerint az ‘50-es évek még ma is vegyes érzelmeket váltanak ki a helyiekből, ezért van, aki jó szívvel, míg mások rosszabb közérzettel gondolnak a politikus tevékenységére. A “civilben”gépgyártástecho-lógus Kuti István iskoláját egyébként Győrben végezte, s jelenleg egy autóipari beszállítórészleg termelésvezetője. A ‘90-es évek végén a német cég bérmunkabeszüntetése miatt 500 munkatársának veszett el a kereseti lehetősége, de átszervezések után neki sikerült maradnia a többlábon álló vállalatnál. Az üzemanyagcsövek és egyéb részegységek gyártásának termelékenységét felügyelő vezető 1994 óta vesz részt Szilsárkány közéletében. Mint mondta, jóemlékű Gánts Jenő tanár úr biztatására indult el a választásokon, s azóta megszerette a köz érdekében végzett tevékenységet, ami a kritikák miatt néha ugyan hálátlan, de az apróbb eredmények segítik feledtetni vele a negatív élményeket. Kuti Istvánnak az első időkben örömet jelentett, amikor elkészült a hatalmas forgalmat bonyolító 86-os főút melletti kerékpársáv. A képviselő szerint az önkormányzati munka velejárója a nézeteltérés, de az a lényeg, hogy a legvégén egyezségre jutnak. Előfordulnak ugyan véleménykülönbségek, de Kuti István alapvetően korrekt munkakapcsolatot ápol Szilsárkány polgármesterével.

- Hiába pályázunk, ahhoz is önrész kell, tehát minden második évben tudunk csak egy-egy utcát megcsinálni. Az épületek állaga évről évre romlik, ezekre is kellene pénz - fogalmazott az alpolgármester. Megfelelő forrás hiányában a lakossági kezdeményezések is sorra meghiúsulnak. A képviselő sikerként könyveli el az általános iskolából lett önkormányzati épület rekonstrukcióját, az utcák és a temetői ravatalozó felújítását. Pályázatból szeretnék megoldani az óvoda korszerűsítését, de az orvosi rendelő is megérett a renoválásra. 
Újabb jelölésével kapcsolatban megjegyezte: a lelkiismerete nyugodt, mert eredményesnek érzi eddigi erőfeszítéseit a nehéz körülmények ellenére, és hogy a megkezdett dolgait befejezhesse, érdemes próbálkoznia a következő ciklusban is. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.