Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Átadták a rábapatonai kerékpárutat

Régen természetes volt, hogy mindenki megtanult bicajozni, egy ideje viszont olyan világban élünk, hogy kétszáz méteres távolságban is autóval viszik a szülők a gyermekeket – fogalmazott Németh Zoltán a rábapatonai kerékpárút ünnepélyes átadóján.

–Nem Budapesten, íróasztalok mellett döntötték el, hogy mely települések jutnak hozzá és mire költhetik azt a tetemes mennyiségű területfejlesztési pénzt, amelyre korábban még nem volt példa. A mai nap jó példája annak, ha egy település vezetése, a település lakói, az országgyűlési képviselő, a megye és a Kormány összefog, akkor nagyszerű eredményeket lehet elérni. A beruházás két fontos intézményt köt össze: az óvodát és az iskolát – fogalmazott Németh Zoltán. A megyei önkormányzat elnöke megjegyezte: A támogatási összegből szemléletformáló kampányba is kezdenek, mert ráfér a népszerűsítés a kerékpározásra, ezenkívül meg kell tanítani a gyerekeket a biztonságos közlekedésre.
Molnár-Nagy Béla arról beszélt, hogy 2016 első felében adták be a TOP-os (Terület és településfejlesztési Operatív Program) pályázatot, melynek révén 51.206.850 Ft támogatásban részesült a település. A polgármester elárulta, hogy a tervek és a szakmai egyeztetések után bevonták a lakosságot is az egyeztetésekbe. A beruházásnak köszönhetően az óvoda és a faluközpont között biztonságosabb lett a gyalogos és kerékpáros közlekedés. Új járda is épült, továbbá szabályos buszmegálló-szigetet és új parkolót alakítottak ki az óvoda mellett és előtt, ezenkívül elkészült a település első kijelölt gyalogátkelőhelye. A beruházás összértéke 76.439.797 Ft, amelyből a támogatás 51 millió forint volt. A település önereje 25,232.847 Ft, tehát a teljes beruházás egyharmada.
Molnár-Nagy Béla elmondta, hogy a közeljövőben folytatódik a településközpont megújítása, ugyanis 54.493.845 Ft támogatásban részesült A környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztés Rábapatona községben címmel beadott pályázatuk.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Az alap infrastruktúra gyógyír lenne számos problémára

  Rábapatona annyira közel, s oly távol is van Győrtől, hogy a nemrég épült M85-ösről kényelmesen, biztonságosan bejutnak a megyeszékhelyre, ugyanakkor nem szippantja be őket a nagyvárosi lét, és meg tudják őrizni nyugodt, vidéki életüket az itt letelepülők.

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.