Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Átadták a Rábaköz első sportparkját Kapuváron

Lassan terjedőben vannak hazánkban is a sportparkok, melyek főként a fővárosban, illetve a nagyobb településeken kínálnak mozgási lehetőséget a szabadban. Kapuvár ebből a szempontból is az egyediségre törekszik: nemrég átadták a Rábaköz első „felnőtt játszóterét”.

Birtokba vehette Kapuvár közössége a Széchenyi és a Berg iskolától néhány száz méterre lévő, Ifjúsági úti lakótelep mellett elkészült új sportparkot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal jelentette meg a pályázati kiírást, hogy a felnőttek körében is népszerűsítse a testmozgást, mely az egészségmegőrzés alapfeltétele – jegyezte meg Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Rábaköz nem áll rosszul az egészségügyet érintő fejlesztésekkel, hiszen az elmúlt években több mint 3 milliárd forint támogatást kapott csak a kapuvári kórház. A térségben megújult több mentőállomás, háziorvosi rendelő, és ez a tendencia az elkövetkezendő esztendőkben is folytatódni fog.
– Mennyivel jobb lenne, ha nem a betegellátásra, hanem inkább a megelőzésre kellene költenünk. Nagyon örülök annak, hogy a települések jelentős része gondol a prevenciós programok szervezésére, amibe jól illeszkedik a kapuvári sportpark létesítése is – jegyezte meg az országgyűlési képviselő, aki szerint a falvakban is szükség lenne hasonló szabadtéri létesítményekre.
A néhány hete elkészült és nemrég hivatalosan is átadott 170 m2-es sportpark „D” típusú besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy kategóriájában a legnagyobb, és eszközökkel leginkább ellátott.
– A park nettó bekerülési értéke mintegy 12,1 millió. Kapuvár város önkormányzata a kivitelezés során vállalta a bevezető járda készítését, valamint a pálya melletti közvilágítást, ami 2,1 millió forintba került – tájékoztatott Hámori György. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a park még nincs befejezve, de a tereprendezésnek nem kedvez az őszi időjárás, ezenkívül a kerítés is cserére szorul.
A városvezető megköszönte Gyopáros Alpár közreműködését a pályázattal kapcsolatban. Kapuvár a város további két különböző részére is szeretne sportparkot létesíteni, ezért bíznak a pályázatok kedvező elbírálásában. – Egyetlen kéréssel fordulok a kapuváriakhoz: Vigyázzunk rá, hogy minél tovább, akár évtizedekig is használható legyen a park.

Beküldés dátuma: 2017. 11. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés