Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Amikor a karate már nemcsak hobbi, hanem életforma

Németh Gábor edző munkahelyi elfoglaltság miatt maradt távol az interjútól, ezért helyette dr. Szalai László, a Castrum SC vezetője foglalta össze a sikertörténetet. Idén Belgiumban rendezték a kyokushin karate Európa-bajnokságot, melyen Fábián Márk a középiskolás korosztályból képviselte hazánkat. A felkért három castrumos versenyző közül két egyetemista – Kozák Péter közgazdászjelölt és Garab Gergő medikus – a vizsgaidőszak miatt nem tudta vállalni az EB-n való részvételt, pedig korábban nagyon jól szerepeltek a válogatókon – jegyezte meg dr. Szalai. Némi üröm az örömben, hogy a belga tartományi székhelyen látottak alapján nem szereztek túl jó emlékeket. Mi magyarok megszoktuk, ha néhány kilométerrel nyugatabbra utazunk, az itthoninál kicsit jobb körülményekkel találkozhatunk. Az európai szintű versenyre ez sajnos nem volt jellemző, legalább is, ami a csarnokban és a szálláshelyen tapasztaltakat illeti – tette hozzá a jobbnál jobb versenyzőket kinevelő sportegyesület elnöke.

– Rendkívül sokan kezdték velem ezt a sportágat, de mára csak én maradtam, mert nagy állhatatossággal lehet véghezvinni – fogalmazott Fábián Márk.
Az idén tíz éve karatézó Fábián Márk az edzéseket a Castrum SC fertődi fiókklubjánál kezdte, és a pontozásos gyermekrangadókon még gyengébb eredményeket produkált. Mikor a fiatalember úgy érezte, hogy találkozása a sportággal talán nem véletlen, s látta a Kapuváron folyó munkát, átkérte magát a rábaközi településre, ahol heti háromra nőtt az edzések száma. A rengeteg sikertelenség után sem adta fel, és a védőfelszerelés nélküli KO-s szabályrendszer bevezetése után kezdte elérni a jobbnál jobb helyezéseket. – Ettől kezdve szinte mindig dobogós lettem, de legalább második – mondta az EB-bronzérmes, aki idén tavasszal már megnyerte a diákolimpiát. Márk bevallása szerint a fejrúgásokban, valamint a kézkombinációkban a legerősebb. A versenyző felkészültségi szintjéhez képest elégedett az Európa-bajnokságon elért eredményével; ha jövőre is folytatja, ki tudja, hogy milyen helyen fog végezni.
A karate akkor válik életformává, amikor már nemcsak a versenyekre való kemény, megalkuvást nem tűrő felkészülést jelenti, hanem a magánéletben is nagy segítséget jelent – fejtette ki véleményét a kapuvári Castrum SC sportolója.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.