Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Állj fel és mozogj! - Uniós pénzből finanszírozzák az önkormányzati dolgozók testedzését

Idén februárban indult az a hét hónapon át tartó programsorozat, melyre közel 10 millió forintot nyert a kapuvári önkormányzat. Cserpesné Kiss M. Erzsébettől megtudtuk, hogy a pályázat négy fő részterületet ölel fel: Az egyik a bevezetőben height="156" />említett kérdőív alapján elkészült “Polgármesteri hivatal egészségterve”, továbbá a hatvan köztisztviselőből önként jelentkező dolgozók különböző témájú (stresszkezelés, relaxációs és önismereti technikák stb.)csoportos és egyéni tréningen vettek részt. “Az egészséges táplálkozás és testmozgás”szlogen pedig arra irányul, hogy szó szerint megmozgassa az irodai alkalmazottakat, akik tíz héten át tartó konditermi edzésre mehettek, vagy három alkalomból álló tekepályai belépőhöz jutottak. Ha valaki úgy gondolta, részt vehetett  a személyi edző által tartott gyakorlati foglalkozáson a Pátzay-iskola tornatermében. A Flóra Termálfürdőben pedig augusztus végéig várják az úszni vágyó önkormányzati dolgozókat. A Berg Gusztáv Szakiskola tankonyháján dietetikus tanácsait hallgathatjták meg az érdeklődők az egészséges táplálkozásról és a reformkonyha titkairól. A projekt 10 százalékát eszközbeszerzésre fordították: a városháza földszinti, ún.barna termét berendezték klubhelyiségnek, ahol megtartják az elméleti csoportfoglalkozásokat.
Cserpesné Kiss M. Erzsébet igazgatási osztályvezető leszögezte: a hivatali szervezet stratégiai és működési céljainak eléréséhez elengedhetetlen a megfelelően képzett, kiegyensúlyozott és egészséges munkatárs. Többek között ezt hivatott támogatni a részben állami, részben uniós pályázat. A programokat úgy állították össze, hogy ne zavarja a városházán zajló ügyfélforgalmat, továbbá a lebonyolításban helyi vállalkozók és intézmények közreműködtek.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.