Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ahol régen romok álltak, ma szép környezet fogadja az arra járókat

Mióta átadták a Csorna-Szombathely közötti gyorsforgalmi utat, Szilsárkány főutcáján nemcsak keresztben, hanem akár hosszában is lehet sétálni babakocsival. A falu visszakapta nyugodt, békés életét.

Szilsárkány életében tavaly óriási fordulópontot hozott az M86-os főút befejezése. Szalai Miklós szerint valósággal fellélegzett a falu.
– Végre eltűntek a kamionok az életünkből és problémamentesen át lehet kelni a főúton – mondta örömmel a polgármester, aki kevésbé szívderítő dolgokkal folytatta beszámolóját:
– Sajnos a tavalyi esztendő nemcsak örömet hozott az életünkbe, hanem rengeteg negatívumot is. Megrongálták az önkormányzat épületét, melyre obszcén dolgokat festettek. A 2014-ben vásárolt traktort, motorját és gumijait is tönkretették. A temetőben lévő, frissen ültetett kis fákat vandál kezek megcsonkították. A tettes sajnos még nincs meg, de önkormányzatunk 500 ezer forintos nyomravezető díjat tűzött ki.

Tavaly nemcsak az útépítéstől volt hangos Szilsárkány, mert nyertes pályázat keretében közel 22 millió forintból újult meg az óvoda. A külső-belső munkálatokban nagy segítséget nyújtottak a helyi vállalkozások, az önkormányzat saját cége pedig mint alvállalkozó kapcsolódott be a felújításba. A polgármester arra számít, hogy az energiaszámlákon is megérezik a korszerűsítés jótékony hatásait, ugyanakkor a felújítás a gyerekek és a dolgozók életét is könnyebbé teszi.

– 2017-ben Belügyminisztériumi pályázatból folytatnánk az utak felújítását. Két utcát szeretnénk rendbe tetetni. Tavaly pályáztunk a mostanihoz képest teljesen más színvonalú – külön gyermek és felnőtt váróval ellátott – új orvosi rendelő építésére, amit az önkormányzat udvarára terveztünk. Antal Miklós háziorvos kiváló munkát végez, de szeretnénk, ha a helyettesítések miatt egy másik kolléga is segítené a tevékenységét – mondta a polgármester.

Az önkormányzat a temetői ravatalozót is fel fogja újítani, illetve mindennapos tevékenység a temető rendben tartása. A falunak óriási, több mint két hektáros temetője van, aminek a rendbe tétele nem egyszerű feladat. Szilsárkányban önkormányzati cég végzi a közterek rendben tartását és a zöldterületek gondozását. Idén már tíz fát elültettek, és a temetőben tönkretett fákat is pótolni fogják. Tavaly rendbe tették a Fő utcán lévő két önkormányzati telket, ahol már jól látszik a füvesítés eredménye.
– „Büszkeségpontra” adtunk be pályázatot, és az emlékművet az önkormányzat előtt akarjuk elhelyezni. Szeretnénk megújítani az első világháborús emlékművet, valamint a környezetét is szebbé tennénk, mert sajnos tavaly elloptak onnan egy padot – tette hozzá Szalai Miklós.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.