Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés károsultjainak

A horvátországi földrengés károsultjainak javára szervezett gyűjtést nemrég a Beledi Egyesített Szociális Központ. Amint tudomást szereztek a folyamatos utórengésekkel kísért természeti katasztrófáról, felmerült bennük a gondolat, hogy megsegítenék hazánk délnyugati szomszédját, de a kezdeményezés Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármesterének megkeresésére indult el.

Rácz Árpádné mielőtt válaszolt volna a szomszédos település vezetőjének felvetésére, némi időt kért tőle, hiszen valahogy el kellett juttatni a küldeményt Horvátországba. A szervezés elején több kérdés is felmerült: Ki vállalná az adomány ingyenes elszállítását? Hol rakják le, hogy juttassák célba a csomagokat?
– Ekkor sikerült felvennem a kapcsolatot Duschanek Máté úrral, egy soproni nemzetközi betegszállítással foglalkozó cég vezetőjével, aki ígéretet tett arra, hogy elszállítják az adományt – mondta a szociális központ vezetője. Felhívásukra megmozdultak a jóakaratú magánemberek és önkormányzatok.
A riportalany kiemelte a vásárosfaluiak segítségét, akiktől százezres nagyságrendben gyűlt össze készpénz.
A már említett két rábaközi településen, Beleden és Vásárosfalun kívül Egyed, Hövej, Cirák, Bágyogszovát, Vág, Répceszemere, Szilsárkány, Sobor, Szany, Rábapordány, Rábaszentandrás, Zsebeháza, Rábacsanak, Edve, Rábakecöl és Dénesfa is csatlakozott a kezdeményezéshez.
Nem először sietett a segítségükre a Szent György Lovagrend, de a magánszemélyek közül is többen ajánlottak fel anyagi támogatást vagy éppen élelmiszert is.
Rácz Árpádné megköszönte a bizalmat, majd elmondta, hogy mit vásárolt az összegből: készételeket, konzerveket, tisztító- és tisztálkodási szereket, elektromos eszközöket (pl. hajszárító, főzőlap, konvektor) száraztésztát, szószokat, instant kakaóport, –levest, lekvárt, mogyorókrémet, bébiételt, pelenkát és papírtörlőt.

Nagy mennyiségben érkezett hozzájuk ruhanemű, melyeket először átválogatták, hogy valóban használható adománnyal támogassák a bajba került embereket. A Beledi Egyesített Szociális Központ dolgozói fűtőtest beszerzésével, fertőtlenítőszerekkel, tartós élelmiszerekkel járultak hozzá az akció sikeréhez.

Beküldés dátuma: 2021. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

  • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

    – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek