Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A térség országgyűlési képviselője reális esélyt lát a tanuszodák megépítésére

A kormány többletforrásokat biztosít a mellékúthálózat fejlesztésére a Magyar Falu Program keretében – hangsúlyozta Gyopáros Alpár a 83. számú főút Pápa – Győr M1-es autópálya közötti szakaszának megújítására vonatkozó projekt, illetve a források biztosításának ünnepélyes bejelentése alkalmával. 

A korábbi években elkészült a Szany községet és a 86-os főutat összekötő mellékút településhez közelebb eső része, a hiányzó szakasz megépítésére pedig a Magyar Falu Program támogatása révén kerül sor. Gyopáros Alpár elmondta, hogy a nyár folyamán megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező felé. – Nagyon bízom benne, hogy ősszel átadhatjuk a közlekedőknek ezt az útszakaszt is – fogalmazott a kormánybiztos, aki néhány hete szintén megtapasztalta, hogy milyen hatalmas forgalom zúdul a Balaton felé vezető utakra, hiszen nyári vakációját egy Balaton melletti, Zala megyei kistelepülésen töltötte családjával.
2019-ben 50 milliárd forint értékben indultak el a hazai mellékúthálózat fejlesztési programok, ami megközelítőleg 400 kilométernyi útszakaszt jelent. Idén ez a szám 72 milliárd forint, jövőre pedig már 90 milliárd forint lesz – jelentette ki a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, hozzátéve: ebből a pénzből jut a Rábaközbe és a Sokoróaljára is. – Régi szívügyem az Enesét Rábacsécsénnyel összekötő útszakasz felújítása, reményeim szerint egészen Rábaszentmihályig.
A településeken megfelelő ütemben haladnak a Magyar Falu Program keretében megkezdett beruházások és a késésben lévő tanuszodai fejlesztések is előbbre jutottak az utóbbi időkben: Kapuváron eredményes volt a közbeszerzési eljárás, ezért hamarosan átadják a munkaterületet, és még az idén megkezdődhet az építkezés. A csornai és a téti fejlesztés kicsit később indulhat el az eredménytelen közbeszerzések miatt, de év végéig ezeket az eljárásokat le kell bonyolítani. Magamnak azt a célt tűztem ki, hogy ebben a választási ciklusban legalább el kell kezdődnie, de leginkább be kellene fejeződnie mind a három tanuszodának

Beküldés dátuma: 2020. 09. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Jó ütemben halad a mellékúthálózat-fejlesztési program

    2021 végéig összesen 2500 kilométernyi mellékúthálózat fog megújulni országszerte. Tavaly indult a településeket összekötő állami mellékút-hálózati fejlesztések programja – mondta Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, aki sajtótájékoztató keretében ismertette az alsóbbrendű utak rendbe tételét.

További hírek