Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A templom a lelki töltekezés helye, de ott is be kell tartani a járványügyi szabályokat

A Jóisten néha érdemtelenül adja ajándékait az embereknek, akik mégis akkor érzik igazán jól magukat, ha tehetnek valamit mindezért. Használjuk jóra az adományokat, hisz a javakat azért kaptuk, hogy eszközei legyünk a Mindenhatónak mi magunk is – fogalmazott Smudla Tamás. Beled plébánosa a legutóbbi Imapercek végén a katolikus szentmiséken bevezetett járványügyi intézkedésekről beszélt.

A katolikus egyház a templomokban egyértelműen a maszkviselésre szólítja fel az embereket. Az előírások hasonlóak ahhoz, amit tavasszal tapasztaltak a hívek, vagy talán még annál is szigorúbbak. Az áldoztató pap szintén felveszi a maszkot. A fertőtlenítés sem újdonság, hiszen eddig is meg volt. A templomba belépő hívek használhatják a látható helyre kihelyezett fertőtlenítőszert. Odafigyelnek a padok, kilincsek tisztítására, különösen a vasárnapi misék után. A kézbe áldoztatáskor a hívek óvatosan húzzák félre a maszkot, hogy magukhoz vegyék a Szentséget.
Mivel a nagyon idős vagy krónikus betegségben szenvedő testvéreink fokozottan veszélyeztetett helyzetben vannak, a püspöki konferencia írása szerint felmentést kapnak a szentmisére szóló kötelezettség alól – mondta Smudla Tamás. A templomok viszont nyitva vannak mindazok előtt, akik nem érzik magukat elesettnek vagy betegnek és eddig is eljöttek a szentmisékre.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek