Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A társastánc sosem megy ki a divatból

– Minél előbb, annál jobb – mondta a beledi társastáncok oktatója, aki nyilván nem az angol keringőre gondolt, hanem valami egyszerűbb táncformára, amely a kicsiknek is könnyen elsajátítható.

Több mint egy évtizede jelen van a Rábaközben a Napsugár Művészeti Iskola. Beledben különféle művészeti ágak oktatásával foglalkoznak, így a helyiek igénybe vehetik a zenei és a táncos képzést is. Novák István 2004 óta foglalkozik a beledi gyerekekkel. Szerinte már a legkisebbeknek is érdemes elkezdeniük a társastánc órákat. A zene, a ritmus és az egyszerűbb mozgásformák ismerete a kiindulópont. Fejlődik a mozgáskoordináció, jobban összpontosítanak, és megtanulják a csapatmunkát.
– A társastánc arról szól, hogy a partnerrel együtt kell dolgozni. A minél korábbi tánctanulásnak egyértelműen csak előnye lehet – fogalmazott a táncoktató. A discofox a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb táncnak számít, hiszen modern zenéhez vidám mozdulat társul. Mindamellett, hogy pörgős, nagyon könnyen elsajátítható elemekből áll.

A társastánc legismertebb ága a klasszikus angol és bécsi keringő, a foxtrot, a quickstep és a tangó. Utóbbiak nem tartoznak a kisebbek kedvencei közé, viszont a latinamerikai táncok, mint a cha–cha–cha, a szamba, a rumba és a dzsájv már sokkal közelebb áll hozzájuk. A mai zenére készült vidám koreográfiákkal még jobban fel lehet dobni a gyakorlást.
Novák István szerint a társastánc sosem megy ki a divatból: bálok mindig lesznek, a nívósabbakon pedig illik megmozdulni, méghozzá klasszikus tánccal. A pezsgőbb latinamerikai formának tavasszal és nyáron van nagyobb keletje és egyre jobban terjed a karibi, mint például a salsa. A társastánc kortalan, ezért mindig érdemes belevágni.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.