Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A szeretet lángja egész éven át melegítse az emberek szívét: az időseket köszöntötték Beledben

Becsülettel felnevelték gyermekeiket, akiknek értékesebb és jobb világot teremtettek. Fáradozásuk nem volt hiábavaló, hiszen az unokák is követhetik példájukat – köszöntötte a nyugdíjasokat Beled polgármestere. Major Jenő meggyújtotta az adventi koszorú soron következő gyertyáját.

A hála, a megbecsülés és a szeretet kifejezése volt a célja a beledi nyugdíjas napi rendezvénynek. A város önkormányzata nevében Major Jenő polgármester köszöntötte a település idősebb lakóit.
– Közel harminc éve köszöntjük, ünnepeljük az idős korúakat világszerte, s ekképpen városunkban is. Az itt jelenlévők közül mindannyiukról elmondható, hogy pályájukat, életüket még az előző korszakban kezdték, alapozták meg, s talán többen vannak olyanok is, akik úgy vélekednek, akkor egy kicsit könnyebb volt. Bárhogy is alakult a sorsuk, bizton’ elmondható: többségüknek küzdelmes volt az élete. Ahogy mondani szoktuk, semmit sem adtak ingyen, mindenért meg kellett küzdeni. Fáradságot nem ismerve dolgoztak, ha lehet jobb sorsuk legyen, mint elődeiknek, de még inkább gondoskodtak gyermekeikről. Mindezek mellett felépültek – néha nem kevés közösségi munkával – azok a közösségi intézmények és színterek, amelyeket ma már inkább unokáik használnak. Mindezen okból nem is köszöntőt, inkább köszönetet szeretnék mondani több évtizedes munkájukért, hogy a legnehezebb körülmények között is tették a dolgukat, hogy megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, melyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg – mondta az ünnepi szónok. Major Jenő beszéde végén azt kívánta a nyugdíjasoknak, hogy családjuk körében, jó egészségben tölthessék a pihenés éveit.
– A közelgő karácsony alkalmából kívánok mindannyiuknak szeretetteljes, boldog ünnepeket – tette hozzá. Az est folyamán a Diamant Tánciskola óvodásai és iskolásai, valamint Sánta Attila zenész és Karsai Klára énekes szórakoztatta a közönséget.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek