Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szerelem és a szeretet ösztönzi a versírásra

Enesei interjúalanyunk tanult szakmája szerint energetikus, mégis idestova huszonhat éve pecsenyesütőt üzemeltet. A korábban művezető megunván a bezártságot, hátat fordított az üzemnek, és a magánkereskedelemben találta meg a felszabadultabb életformát. Nem mellesleg a Magyar Írószövetség nívódíjas költője három kötet kiadásán van túl. Munkahelyén, a győri Dunakapu téren üzemelő pecsenyesütőben  számtalan olyan élmény éri, mely rímfaragásra inspirálja őt. Csornán töltött katonaévei alatt intenzív súlyemelésbe kezdett, s rájött arra, hogy a testi-lelki egyensúlyát csak a mozgás által nyerheti el. Az alma nem esik messze a fájától, mert fia, ifjabb Mezőfi nehézsúlyú bokszolóként vált ismertté. De honnét jött az édesapának a költészet? A magát romantikus beállítottságúnak valló szerző mélyebben átéli az apróbb szépségeket. Az igazi szerelem tizenöt éve érte utol, s mint mondta, attól kezdve fokozatosan alakult költői énje. Mivel úgy vette észre, hogy sorai hatnak az emberekre, ez további inspirációt jelentett az íráshoz. A szeretet érzése hatja át hazafias verseit, melyekről a szakma is jó véleménnyel van. A Kossuth-díjas Faludy György egyenesen Petőfi reinkarnációjának nevezte az enesei verselőt, aki ebben  a párhuzamban azért némi túlzást vél felfedezni. Mezőfi László legutóbbi kötete Haza és szerelem címmel jelent meg, mely nagy sikert aratott bizonyos olvasói csoportoknál. Kormányzati körökben szintén ismerik és méltányolják a poéta munkásságát, melyekkel kapcsolatban több  ereklyeként őrzött dicsérő levéllel rendelkezik.
Meghatározó volt Mezőfi László életében, amikor az enesei után két győri általános iskolában tartott előadást, melyért vastapssal jutalmazták a gyerekek, akik feszült figyelemmel követték  szeretetről szóló költeményeit. A Petőfi szellemi nyomdokain járó költő közérthető stílusban, népies egyszerűséggel írt versei azonnal hatnak. Az irodalomszerető olvasóknak jó hír: formálódik Mezőfi László  negyedik kiadványa.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.