Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Spartacus sportolója a karate EB-re készül

Magyar Zoltán úgy érzi, van még benne annyi tűz és inspiráció, hogy folytatja öt éve megszakadt versenyzői pályfutását. A Kapuvári Kézilabda és Szabadidősport Egyesület Spartacus karatés csapatának tagja teljes erőbedobással készül a májusi EB-re.

Magyar Zoltán 2013-ban versenyezett utoljára, tehát öt éve hagyta abba a kyokushin karate szabályrendszernek megfelelő megmérettetéseket. De mindez a múlté, mert a sportoló úgy döntött, ott lesz, sőt győzni fog a május 12-én megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon.
– Edzőtársammal és egyben barátommal, Molnár Imrével gondoltuk tavaly decemberben, illetve konkrétan megfogalmazódott bennünk, hogy ki kellene még próbálni magunkat. A karatén belül nemrég megváltoztatták a súlycsoportokat: Jelenleg a felnőtt férfiaknál 65 kg a könnyűsúly, korábban 70 kg volt. Az 5 kg-os súlycsoport változás nagyon sokat jelent, sokkal pörgősebb a könnyűsúly, rengeteg benne az ütés és a rúgás. Be is fogyasztottam 65 kg alá, mert ebben a csoportban szeretném folytatni a versenyzést – mondta el Magyar Zoltán, hogy mi motiválta a folytatásra.
A karatés Répcelakon megszerezte a magyar bajnoki címet, ami kvalifikációt jelent a felnőtt Európa-bajnokságon való részvételre. Magyar Zoltán mínusz 65 kg-ban a magyar nemzeti válogatott tagjaként képviseli hazánkat május 12-én a lengyelországi Wroclawban megrendezésre kerülő EB-n.
A felkészülés megkezdődött, heti tíz-tizenegy edzéssel készül a megmérettetésre. A -65 kg-os súlycsoportban nehéz ellenfelekre számíthat, főleg a grúzok és az azerbajdzsániak veszélyesek. A japánok szintén rendszeresen látogatják az EB-t, és pontos tematika szerint készülnek, tanulmányozva a videofelvételeket, figyelve az európai élversenyzést.

– A felkészülésem irányított karate edzésből áll, ami azt jelenti, hogy begyakorlom a taktikákat, illetve az én küzdőstílusomat próbáljuk a lehető legjobban kifejleszteni. Ahányszor lehet, gyakoroljuk a közelharcot, amiben sok a mozgás, illetve az elmúlt két év legjobb európai versenyzőit videóról nézzük meg, amire szintén ráépítjük a taktikánkat. Fontosak az erőnléti és futóedzések, valamint a zsákolóedzések.
Edzéstervemet Németh Gábor, a Spartacus vezetőedzője állította össze, de az erőnléti tréningeket ketten hoztuk össze. A régi barátok, illetve az utánpótláskorú versenyzők is a segítségemre vannak – avatta be a tévénézőket a felkészülésbe.

– A répcelaki versenyen egyesületünk vezetője, Molnár Imre 75 kg-ban megszerezte a második helyet, így kvótát szerzett az Európa-bajnokságra, de sajnos családi és munkahelyi elfoglaltsága miatt le kellett mondania az indulást. Jövőre viszont szeretne részt venni az EB-n, de most teljes erővel az én felkészülésemet segíti – tette hozzá Magyar Zoltán, aki jelenleg csak az EB-re koncentrál, bele szeretne adni mindent fizikailag és mentálisan, mert 100 százalékot akar nyújtani.
– A hétköznapokban is mindent ennek rendelek alá. Hogy mi lesz a továbbiakban? Szeretnék még versenyezni, de a következő versennyel még nem foglalkozom – fogalmazott KKE-Spartacus szakosztályának sportolója.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek