Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A rábaközi terepszakaszok "dobálós" versenyt ígének

Hámori György nem a résztvevők éberségét akarta tesztelni, amikor a IV. Rábaköz-kupa megnyitóján arról beszélt, hogy harmadik alkalommal állhat a rajtdobogón, hisz az első kapuvári futamot nem ezen a helyen, hanem a városközpontban tartották meg. Az esemény fővédnöke a riportert arról biztosította, hogy nagyon örülnek a nyüzsgésnek, mert mind a helyieknek, s mind a környékről idesereglett embereknek látványos és izgalmas produkcióban lehet része. A védelmi felszerelésekkel bőven ellátott autósok a Vitnyédről induló 38 kilométer hosszú szakaszt Szárföldig tették meg, s végig terepen száguldoztak. Az első tíz jármű kétpercenként gurult fel a rajtdobogóra, az őket követők pedig már sűrűbben, hatvan másodpercenként cserélődtek.
A kommentátor hölgy arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlévők ne csak a külcsínre és a hangra figyeljenek, hanem összpontosítsanak a motorra. Később lelkesen sorolta, hogy milyen egyéb izgalmakban lesz része a nagyérdeműnek, hiszen az autók akár 200 km/órás sebességre is képesek a nem épp ideális terepviszonyok mellett.
A Fazekas Károly és Horn Albert páros nemcsak a gyönyörű tűzpiros overall miatt kapott külön dicséretet, hanem a tavalyi győzelmük okán is. A BMW X5-össel rajthoz álló versenyzők idén nemzetközi megmérettetésre készülnek. Az Afrika és Dél-Amerika sivatagos területeit megjárt Szalay Balázs és Bunkoczi László kedveli a kanyarokkal ívelt szakaszokat, ezért a Rábaközben szoros küzdelemre számított.

A sok-sok izgalom után jöjjön az eredményhirdetés! A 19-es rajtszámmal induló lengyel páros összetettben a tizenegyedik helyen ért célba, mégis járt nekik a három sikítós hostesslány, és nyilván az ő közreműködésükkel szívesebben pózoltak a fényképészeknek. Az autósok közül harmadik helyen végzett a Szalay Balázs és Bunkoczi László páros, második lett Porizek Zdenek és Sykora Marek, a dobogó legfelső fokára pedig a Korda Erik és Czeglédi Péter páros állhatott fel. A motoros kategóriában Horváth Lajos „Laller” harmadikként futott be. Fekete László 4 óra 33 perc alatt teljesítette a közel 500 kilométert, mely a második helyre lett neki elég. A Veszprémből érkezett versenyző nagy reményekkel indult a kapuvári ralira, hisz idei első futamát anyagi okok miatt kellett kihagynia, de az elején itt sem volt túl szerencsés, mert technikai hibával kezdett: a motor négyes fokozata egyszerűen „elszállt”, és hármasból rögtön ötösbe váltott. Emiatt jelentős hátrányt kellett leküzdenie, de még így is megszerezte a második helyet a nemzetközi mezőnyben. László a rábaközi terepet a következőképpen értékelte: az egyik pálya tele volt gödrökkel, de a másikon élvezte a quadozást. Végül, de nem utolsósorban a háromnapos versenyen – motoros quad kategóriában – 4 óra 15 perces eredményével  Somfai Matyi szerezte meg az első helyet.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.