Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Rábaköz hagyománya kötelez - Leader-bál Csornán

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület meghatározó szervező és koordináló része lett a tájegységnek  - hangoztatta  báli megnyitójában Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki szerint a szervezet munkájának is köszönhető, hogy  egyre gyakrabban emlegetik országszerte a térséget, ezenkívül ismét népszerűségnek örvend a Rábaköz hagyományos étele, a böllérmáj, valamint reneszánszát éli a höveji csipke. - Még az idei évben szeretnénk a rábaközi tallért bevezetni, és bízom benne, hogy lesz erőnk hozzá - fogalmazott Hámori György.
Hutflesz Mihály csoportvezető miközben a globalizáció egyre erősödő hatásairól beszélt, a lokalitás meghatározó elemeit hangsúlyozta. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, mint a területi tőkét jelentő tájegység első gazdaságfejlesztő szervezete, ösztönzi a helyi termelés és feldolgozás, valamint a szolgáltatások növekedését. - Észrevettük, hogy közös a múltunk, közös a jelenünk, és valószínűleg a jövőnk is az - célzott a folyamatban lévő projektekre a csoportvezető, hiszen a Leader-pályázatok abba a stádiumba érkeztek, amikor már a nyerteseket is köszönthették. A közel  80 millió forintot azon pályázók között osztják szét, akik a Rábaköz turisztikai fejlesztésére és  az ehhez kapcsolódó programok szervezésére fordítják az összeget - közölte Horváth Árpád Mihály munkaszervezet-vezető.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ún.tengelyek mentén osztja fel az uniós forrásokat, és szám szerint a négyes az, amelyik a helyi közösségek fejlesztésére vonatkozik. Tompáné Balogh Mária a Leader-egyesület elnökségi tagjaként a dél-rábaközi térséget képviselte a rendezvényen. Riporterünknek elmondta, hogy minden pályázó nyert,  de a csornai térségből kevesen éltek a lehetőséggel. A beledi polgármester örömmel jelentette be: 1,7 millió forintot nyertek a pünkösdi fesztiválra, amely ennek köszönhetően az idén még nagyobb szabású lesz. A bálozó polgármester  asszony a zenés mulatságot egyrészt szórakozásnak, másrészt pedig  tapasztalatszerzésnek tekinti.
A második Leader-bál nyitó táncát a csornai Pántlika Néptáncegyüttes mutatta be, a báli zenét pedig a  Csiszár Duó & Móni szolgáltatta. A rendezvénynek helyet adó Hunyadi-gimnázium több termében tájjelegű ételekből összeállított kóstoló fogadta a vendégeket.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.