Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A projektvállalásokat jó minőségben, határidőre teljesítették

– Befejező stádiumához érkezett a kapuvári városközpont megújítása – jelentette ki Vertetics István. A városfejlesztési osztály vezetője a Szent Anna-templomtól induló, nyugatról keleti irányba tartó bejárás  nyomvonalának minden fontosabb állomásán tájékoztatta az érdeklődőket az ott látható eredményekről. – A projektvállalásokat jó minőségben határidőre teljesítették – hangzott a nyílt nap kulcsmondata.
A kapuváriak adnak Pölöskei Sándor véleményére, aki szerint kiemelkedő beruházásnak számít a városközpont több száz millió forintos rehabilitációja a település életében. Azonkívül, hogy Kapuvárt ékesítik a felújított terek és épületek, nemcsak a helyieknek nyújtanak csodás látványt, hanem a városon átutazók is maradandó élményben részesülnek. A nyugalmazott pedagógusnak különösen a Fő tér és környéke, valamint a település történetéhez évszázadok óta hozzátartozó vár külleme tetszik. A művelődési ház a kulturális vonatkozása miatt érdemli meg a kiemelt figyelmet – tette hozzá.
Élő Antalné fél évszázada mondhatja magát kapuvárinak, ezért őt sem hagyja hidegen a város felújítása. A hölgy barátaival együtt nyomon követte az építkezést, s volt, hogy naponta többször is körbesétálták az érintett területeket. – Nagyon-nagyon meg vagyunk elégedve, és örülünk neki. A fejlesztés előreviszi városunkat – mesélte a kameránk előtt megszólaló kapuvári lakos. A szocialista munkamorált korábban megtapasztalt nyugdíjasnak meglepetést jelentett, hogy a munkások nem a falat támasztották, hanem szorgosan dolgoztak. Szerinte ekkora horderejű felújítást még nem hajtottak végre Kapuváron.
Huber Máté utcáját szintén érintette a korszerűsítés, ezért ő is érdeklődött az események iránt. A kivitelezéssel neki sem volt semmi baja, de szerinte a tervezésnél arra is kellett volna gondolni, hogy az emberek a megszokott úton haladva esetenként letapossák a füvet. A beruházásnak egyetlen elemét sem akarta kiemelni, mert úgy, ahogy van, az egész tetszik neki. Szobaablakai épp a várkertre néznek, ezért előre örül annak, hogy ilyen látványban gyönyörködhet.
– Igaz, hogy maga az építkezés befejeződött, de az elszámolási szakasz még csak ezután kezdődik, s az utóbbi várhatóan a tavasz folyamán fog lezárulni – egészítette ki az előbbi információkat a város polgármestere. Hámori György tartott attól, hogy a kivitelező nem lesz képes folyamatosan dolgozni a téli hónapok alatt, de szerencsére aggodalma nem bizonyult megalapozottnak. A második nekifutásra elfogadott beruházás sikeréhez persze az is hozzájárult, hogy az októberi-novemberi hónapok a szokásosnál enyhébb időt „produkáltak”. Amint látványosabb szakaszához érkezett az építkezés, a kritikus megnyilvánulások is alábbhagytak. A városvezető szerint a turisztikai jellegű beruházásokat nemcsak a látogatók, hanem az itt lakó emberek szempontjából is kell értékelni, hiszen mindenki jobban érzi magát a szép, felújított környezetben. A korábban szintén pályázati forrásból rendbe hozott régi járásbíróság épülete melletti Szent Anna-templom külső homlokzata eddig omladozó képet mutatott, mellyel párhuzamosan a Fő téri beruházás is megindulhatott. Az önkormányzat plusz támogatásban részesítette az egyházközséget, hogy a vakolat időtálló legyen – mondta a polgármester. A sok látogatót vonzó, rendezvénytérré átalakult várárok környéke is impozánsabb lett, mint ahogy a városháza. A művelődési központ nagytermének felújítása sajnos nem fért bele a keretbe, ezért ennek korszerűsítését másik projekt keretében tudnák elképzelni. Az esztétikus környezetbe hozott piactéren újabb parkolóhelyeket alakítottak ki, s régóta vágyott óhaj volt a temető környékének felújítása. Hámori György a városközpont rehabilitációjának ismertetése után az év első felében várható beruházásokról is beszélt: pályáztak a bölcsőde felújítására, és hamarosan indul a KSE modernizálása.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.