Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A pecások télen-nyáron kijárnak a tavakhoz

A Beledi Előre Horgászegyesület 2022 végén tartotta tisztújító közgyűlését, melyen a tagság néhány változtatást kezdeményezett.

A szavazást követően a vezetőség összetétele a következőképpen alakult: Varga Péter, Horváth József, Németh Zoltán, Németh József, Horváth Péter, valamint Bertha Zoltán. Az ellenőrző bizottságot Kozma Lajos, Horváth Gábor, illetve Pál Roland alkotja, a fegyelmi bizottságban pedig Horváth Zsolt, Bödecs Tibor és Tóth Imre foglal helyet. A legmagasabb szinteken maradt minden, ahogy volt, tehát a pozíciójában maradt Jakab Zoltán titkár és Bertha András gazdasági vezető, valamint a televíziónknak nyilatkozó Németh Zoltán elnök. Elmondta, hogy az idei célok közt szerepel a tavak folyamatosan karbantartása. A további tennivalókról és a döntést igénylő ügyekről a január 15-i közgyűlésen beszéltek az egyesületi tagok.

A 150 főig bővíthető egyesületbe jelenleg 139-en léptek be, ezért még lehet jelentkezni. Németh Zoltán szerint a tagság aktívan kiveszi a részét az egyesület életéből, de főleg a nyugdíjas korúakra számíthatnak, mert a fiatalok többsége mindennapi elfoglaltsága miatt el-el maradozik. A tóparton harminc-negyven személy tartózkodik időről időre, de abban reménykednek, hogy a fiatalok is tudnak időt szakítani a horgászatra.
Az egyesület elnöke szerint megfelelő körülmények várják a hobbi szerelmeseit. Televíziós forgatásunkat intenzív esőzés kísérte, de a nyilatkozó arra biztatta az érdeklődőket, hogy még ilyen időben is használják ki a környék természeti és épített adottságait, hiszen a kavicsozott utaknak köszönhetően megúszhatják a kalandot száraz lábbal és az autóval érkezőknek sem kell bosszankodniuk a sár miatt.

A Beledi Előre Horgászegyesület tagjai nyaranta hajnali 4 órától este 11-ig lógathatják a pecabotjukat a vízbe, és akinek ideje, valamint kedve is úgy hozza, harcsavadászaton is részt vehet. A napijegyet váltó pecások eddig reggel 5-től este 7-ig horgászhattak a téli hónapokban, ami idén megváltozott, mert reggel 7 órától hódolhatnak szenvedélyüknek. A legutóbbi változtatás szerint a nyári időszakban reggel 6-tól este 8 óráig lehet majd a tavaknál tartózkodni.
A horgászok két tavat látogathatnak rendszeresen, mert a hallal gazdagon betelepített harmadik állóvíz inkább csak látványtóként funkcionál, ahol alkalomadtán versenyeket rendeznek.
Végül szóba került az – egyesület által használt épület falán elhelyezett – emléktábla is, mellyel az alapító tagok előtti tiszteletüket szeretnék kifejezni. A tábla elkészítését jóformán házon belül oldották meg, mert az egyik kapuvári cégnél dolgozó horgásztársuk közbenjárásának köszönhetően gyártották le.

Beküldés dátuma: 2023. 01. 17.

További hírek