Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A pandémia ideje alatt sem álltak le a beruházások

Televíziós felvételünk időpontjában egy pozitív tesztet produkáló helyi lakos volt, akinek családját is karantén alá vonták— ismertette az aktuális járványügyi helyzetet a polgármester, ezenkívül a legfontosabb fejlesztésekről is beszélt.

Az idei év beruházásai közül a Vörösmarty utcai útfelújítás és járdaépítés már a tavaszi időszakban megtörtént.
A másik nagy beruházás a napokban készült el, sőt az elmúlt hetekben megtörtént a műszaki átadása is – jelentette be Major Jenő. Kívül-belül rendben van az egészségügyi központ, építészeti szempontból az utolsó csempe, kapcsoló és álmennyezet is a helyére került. A polgármester televíziós nyilatkozatának ideje alatt már csak a műszaki szerelések, beállítások várattak magukra, mint például a telefonvonalak és az internet csatlakoztatása. A bútorzatot megrendelték és néhány héten belül az is elkészül.

A vicai faluház építése is jó ütemben halad, állnak a falak, ami után a koszorú zsaluzására kerül sor, majd a tetőzet felhelyezése következik. Az épületet 2020 végéig szeretnék szerkezetkész állapotba hozni – tudtuk meg a városvezetőtől.

Az óvoda kerítésénél a kőművesmunka folyik, és ha ez kész lesz, ekkor kerülnek a helyükre a kerítésbetétek, illetve a kapuk és utcaajtók. Utolsó mozzanat a tereprendezés lesz, melyhez belső járdaszakasz felújítása és egy 20-25 m2-es térkő borítású kerékpártároló kialakítása is tartozik.
Az őszi esőzés több napon keresztül hátráltatta a kivitelező munkáját, de azóta folyamatosan zajlik az óvoda kerítésének építése, ezért még a vállalt határidőn belül, november végére elkészülhet.

Nyertes pályázati forrásból tervezik az óvodai játékok megújítását, melyre a jövő esztendőben kerül sor.
A beledi óvodába közel nyolcvan kisgyermek jár, ezért nagy szükség van a játékokra. A jelenleg használt játékeszközök (hinták, mászókák) harminc-negyven éve készültek. Bár az állapotuk kiváló, de ezek ma már nem felelnek meg a korszerű európai és hazai elvárásoknak. Beled vezetője az óvodai fejlesztést csak akkor tekinti befejezettnek, ha ezek az eszközök is ki lesznek cserélve.

Major Jenő megjegyezte: Lehet, hogy vannak akik úgy érzik, túl sokat beszélünk a beledi óvodáról, de azok gondoljanak csak bele, hogy milyen állapotban volt az intézmény.
- Nagyon a gödörből indultunk, hiszen a korábbi ellehetetlenült helyzetet kellett először helyrehozni, és ez a bölcsőde kialakításával együtt történt meg – fogalmazott, majd így folytatta: – Még a laikusok is láthatják, hogy a tetőre is ráférne a felújítás. A polgármester abban bízik, hogy néhány éven belül ezt is meg tudják oldani. – Ezt követően mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk és talán húsz esztendeig a szükséges napi és évi karbantartásokon túl nem kell az óvoda-bölcsődével foglalkozni.

Amikor a televíziós felvételt készítettük, Beleden egy pozitív tesztet produkáló helyi lakos volt, akinek családja is karantén alá került. A polgármester tapasztalatai szerint nyáron lazábban vették az emberek a szabályokat, viszont szeptembertől meredeken emelkednek az esetszámok, így kevesebb az ellenkezés a maszk használatával kapcsolatban. A közintézményekben, üzletekben, gyógyszertárban, orvosi rendelők előterében viselik a védőeszközt, és zokszó nélkül várakoznak a szabadban, ha úgy látják, sokan lennének a kisebb alapterületű belső helyiségben, ahol lehetetlen betartani a másfél méteres távolságot.
Beleden figyelnek egymásra az emberek, és különösen zárt térben tartják az ajánlott, másfél méteres távolságot. Major Jenő azt kéri a helyiektől, továbbra is legyenek egymással türelmesek és toleránsak.

Beküldés dátuma: 2020. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés