Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nagymegyeriek nagy szeretettel hozták Kapuvárra színdarabjukat

Zakál Gyulának az a rögtön korrigált nyelvbotlása, ami szerint a rábaközi várost véletlenül Kaposvárnak mondta, csak azt jelzi, milyen szerteágazóak magyarországi családi kapcsolatai, ugyanis anyósa a Somogy megyei településen él.  Hogy miként kerültek Kapuvárra? Az idei tavaszi turisztikai szimpóziumon találkozott Hámori Györggyel, aki “összehozta”őket a kapuvári kultúrfelelőssel. Az alacsony költségvetéssel működő társulat eddig inkább csak a magyarok által lakott Felvidéken szerepelt, de nemrégiben ingyenes előadásával örvendeztette meg a kapuvári közönséget. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája abszolút mai történetet dolgoz fel, ezért bármelyik kelet-európai faluban játszódhatna - jegyezte meg Katona András. A nagyvárosi csavargó személye egyfajta reménycsillagot jelent a kis település lakóinak, akik attól fogva megvalósítják dédelgetett álmaikat - mesélte a vígjáték történetét a színész.
Zakál Gyula jelezte, hogy amatőr színházat lelkesedés nélkül nem lehet létrehozni, a Kapuváron bemutatott  Portugál című darab pedig az egyik legjobb előadásuk. A szereplők, illetve az általuk megszemélyesített karakterek annyira közülünk való tipikus figurák, hogy bármelyikükkel találkozhatunk a hétköznapokban.
Kovács Zoltán szerint maradjunk annyiban, hogy zsánerük a szórakoztatás. A zsűri és a közönség véleményét természetesen kíváncsian hallgatják, hogy tanuljanak belőle. Az amatőr színjátszás nem úgy működik, mint a profi, ahol mindent megszerveznek előre, mert ez a feladat is rájuk hárul. Sokszor ismerősök által, szájról szájra reklámozzák a darabokat.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.