Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A mozgás 0-tól 100 éves korig fontos

Vassné Kovács Annával a rangadó egyik szünetében beszélgettünk. A tanítónő 1986 óta dolgozik a rábapatonai általános iskolában, s mint mondta, nála más nem is jöhetett volna szóba, csak a pedagógus pálya. Az útját egyengető felnőttek szintén úgy látták, hogy fiatalabb korában is jó érzékkel bánt a kortársaival, és a kisebb gyerekekkel is  könnyen megtalálta  a közös hangot. A 17 fős csoport osztályfőnöke ideálisnak tartja az ekkora méretű gyermeklétszámot. Az óvodában jól felkészített és a szülők által nagy odafigyeléssel útnak indított nebulókat kapott az elsősök tanító nénije, aki érdeklődésünkre elmondta: a heti három testnevelési órán kívül délután is van lehetőség a mozgásra. – Aki akar, az mindennap tud tornázni – tette hozzá. Az elsősök napirendjében nagy arányban szerepel a játék, de már megjelennek a koruknak megfelelő fejlesztő gyakorlatok is.
A Győrből ingázó háromgyermekes Czigány Rita pályakezdőként került Rábapatonára. A testnevelő tanár nemes célt tűzött ki maga elé: szeressék a gyerekek a mozgást, mely későbbi életük során is természetes alaptevékenység legyen. – Ehhez szép tornatermünk van, udvari pályánk, jó felszerelések, tehát minden adott – ismertette a körülményeket a tanár.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.