Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A legjobbakat jutalmazták a kapuvári iskolákban

Évről évre átadják az iskolák végzős diákjaiknak az elismeréseket, melyekkel a kiváló tanulmányi munkát, a versenyeken elért eredményeket és az aktív közösségi részvételt jutalmazzák. A fiatalok példamutató magatartásukkal és szorgalmukkal öregbítik az intézmények hírnevét.

A Pátzay-díjjal elismert Horváth Kíra kitűnő tanulmányi eredménnyel fejezte be az általános iskolát. Szorgalomból és magatartásból mindvégig példás értékelést kapott tanáraitól. Már a legelején, elsős korában eldöntötte hogy ilyen jól fog teljesíteni, és szinte végig szurkolt magának a nyolc év alatt. A nyolcadikos lány elmondása szerint otthon néhány órát foglalkozott az iskolai tananyaggal, és különösen a dolgozatok előtt látott neki a tanulásnak. Kedvenc tantárgya a történelem, a földrajz, valamint a magyar irodalom és a német nyelv.
A koronavírus-járvány miatt Kíra nehezebbnek érezte az otthoni tanulást, mert hiányzott a tanárok magyarázata, ezért több időt és energiát igényelt az anyag alapos elsajátítása.
A fiatal lány a fertődi Porpáczy Aladár Szakképző Iskola turisztika szakára jelentkezett, mert nagyon szeretne világot látni, utazni. A rendezvényszervezői munkát is el tudná képzelni magának, de az idegenvezetést is érdekesnek tartja.


A Széchenyi-oklevéllel díjazott Balázs Kornél tanulmányi eredménye a nyolc év során négyes-ötös között váltakozott. Kedvenc tárgya volt a földrajz és az informatika. Az órákon mindig odafigyelt, de otthon is rászánta magát a rendszeres gyakorlásra.
A fiú harmadikos kora óta táncol a Movement Dance School csapatával. Volt olyan esztendő, amikor nem kerültek fel a dobogóra, de tavaly a harmadik helyen végeztek. A tánclépésekre is érvényes, hogy elsőre talán nehéznek tűnhet, de a kitartó gyakorlás meghozza az eredményeket.
Balázs aktívan tölti az idei nyarat, amibe belefér a családi nyaralás és strandolás is.
A nyolcadikat befejező diák ismerőseitől hallott a fertődi Porpáczy Aladár Szakképző Iskola turisztika szakáról, és miután ellátogatott a nyílt napra, még jobban megtetszett neki ez a képzési forma. A német nyelvvel még kicsit bizonytalan, ezért még többet kell vele foglalkoznia.


Pósfai Kitti nemrég a Széchenyi iskola díját kapta meg. Sok tanulással és száz százalékos órai jelenléttel érte el, hogy négyes-ötös érdemjegyeket kapott az általános iskola nyolc évfolyamában. Legszívesebben a földrajzzal és a matematikával foglalkozott, és mindkét tantárgyat könnyen megtanulta. Az otthoni tanulást néha nehéznek, néha pedig könnyebbnek érezte, attól függően, hogy mennyi feladatot kaptak aznapra.
Kitti szülei ösztökélésére lépett be hat éve a KKE-Spartacushoz: A sárga öves karatés úgy érzi, utcai támadás esetén is meg tudná magát védeni. A területi versenyeken második-harmadik helyezést elért lány küzdelemben bizonyított és főleg a lábmunka az erőssége.
A nyolcadikos lány a nyári szünetben családjával a Balatonhoz és az ország másik felére készül. Mivel még nem döntötte el, hogy milyen foglalkozást válasszon, ősztől a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnáziumban folytatja tanulmányait.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 29.

További hírek