Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A küzdősportot választóknak javul a tanulmányi eredménye

A sport a diákoknak nem nehezíti meg a tanulást, sokkal inkább növelik koncentrációs képességeiket. A harcművészetek konkurenciája a többi mozgásforma helyett inkább a számítástechnika, ami a monitor elé vonzza fiatalokat.

A harcművészetekről általában el lehet mondani, hogy fegyelemre nevelnek, ezen belül a kungfu a katonai erő és szigor ötvözetét jeleníti meg. Cser István szerint a harcművészetek többségében inkább másodlagos módon jelenik meg az önkontroll, ami szerencsés módon visszaköszön az edzésen résztvevő gyermekek későbbi éveiben. A Kisalföldi Shaolin Kung-Fu Sport Egyesület elnöke hozzátette: javul a diákok koncentrációs készsége, ami az tanórákon is megmutatkozik. A mai fiatalok rengeteg szabadidős tevékenység közül választhatnak, de aki jól gazdálkodik idejével, egyikről sem kell lemondania. Kis odafigyeléssel belefér a napirendbe a tanulás, az internet, a tévé, valamint a játék és a sport. Az edzők évek óta foglalkoznak gyerekcsoportokkal is, így akár az öt–hat évesek is jelentkezhetnek. A kicsik még nem kerültek a média hatása alá, ezért őket még könnyebb rávenni a mozgásra.

A csornai kung-fu csapatnak három magyar bajnoki cím és egy bronzérem az idei versenyszezon mérlege.
A csornai kungfu versenyzői az elmúlt szezonban ott voltak a magyar bajnokság két fordulóján, illetve a döntőben. Horváth Bianka idén már magyar bajnokként vett részt a megmérettetéseken: küzdelemben megvédte bajnoki címét. Kohut Viktória ellenfeleivel két formagyarkorlatban mérte össze erejét. A nehezebb, ún. pusztakezes változatban a dobogó harmadik helyére állhatott fel, a fegyveres formagyakorlatban pedig megnyerte a bajnokságot. Benedek Márk is bemutatkozott az idei Kung-Fu Magyar Bajnokságon, amelyen fiatal korát és kezdő mivoltát meghazudtoló magabiztossággal küzdött az elsőségért.
Az idei III. Tradicionális Wushu Európa-bajnokságot Bulgáriában rendezték meg, ahol a következő végeredmények születtek: Horváth Bianka -60kg II. hely, Benedek Márk junior -52 kg I. hely Európa-bajnok.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.