Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A kormány támogatja az állattartó telepek fejlesztését

A magyar gazdákban a nehéz időszak ellenére is megvan az elhatározás a fejlesztések iránt – utalt a koronavírus-járvány okozta emberpróbáló időszakra Nagy István. Az agrárminiszter az Extra Tej Tejtermelő Kft. támogató okiratának átadására érkezett Beledre.

Kihívásokkal teli esztendőn vagyunk túl, aminek még ma sincs vége – fogalmazott Nagy István az állattartó telepek korszerűsítését támogató pályázat átadásának alkalmából. Az agrárminiszter úgy látja, hogy a magyar gazdák és élelmiszer-termelők helytállásának és a célba ért támogatásoknak köszönhetően az agrárium nem gyengült, hanem tovább erősödött a pandémia ideje alatt.

– Célunk, hogy történelmi mértékű fejlesztés keretében erősítsük a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart, a vidéki térségek gazdaságait és közösségeit. Ennek érdekében az Európai Uniós forrásokhoz a magyar kormány történelmi léptékű döntésével 80 százalékos hazai társfinanszírozást biztosít, amely már az idénre és a jövő évre is további 1527 milliárd forint keretösszeget tud biztosítani – hangsúlyozta a miniszter.
Mivel a tavaly év végén kiírt felhívásokra rendkívül nagy volt az érdeklődés, megemelték a keretösszeget, és már a következő hónapokban 600 milliárd forint értékben írnak ki új beruházási pályázatokat – tette hozzá.
A beledi Extra Tej Tejtermelő Kft. jó példája annak, hogy miként tudnak fokozatosan megújulni és átállni a korszerű technológiára a szarvarmarhatelepek. Nagy István bejelentette: A több mint 550 millió forintos támogatásnak köszönhetően új istállók épülhetnek, valamint megvalósulhat egy hatállásos fejőház is. Ezenkívül borjúketrec rendszert hoznak létre, a megújuló energiáról pedig napelemek fognak gondoskodni. A jelenleg 48 főt foglalkoztató cégnél az utóbbi 18 évben mintegy 2 milliárd forint beruházást hajtottak végre, melyhez több mint 792 millió forint támogatást nyertek. Az agrárminiszter beszédének végén azt kívánta, hogy a mostani fejlesztés minél több családnak biztosítson stabil megélhetést, hosszútávú gyarapodást.

Beküldés dátuma: 2021. 05. 04.

További hírek