Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A kórházi dolgozók kiemelkedő munkáját díjazták

Semmelweis-napon a szervezők igyekeznek kifejezésre juttatni az orvosok, az ápolók és a munkájukat segítő személyzet iránti elismerést. A Csornai Margit Kórház dolgozói nemcsak a hazai egészségügy legnagyobb ünnepén, hanem a hét minden napján arra törekednek, hogy megmutassák mindazt az eltökéltséget, mellyel megkívánják tartani pozíciójukat a Rábaközben.

– Sok változást hozott az elmúlt esztendő, amihez a pályázatok is jelentősen hozzájárultak – értékelte az elmúlt időszakot dr. Winiczai Zoltán. A kórház igazgatója hozzátette: Akkora fejlődésre nyilván nem számíthattak az intézmény dolgozói, mint amikor birtokba vehették az új járóbeteg szakrendelőt, de további előrelépést jelent a konyhai felszerelések bővítése, vagy a sterilizáló üzembe helyezése. Az intézményvezető megemlítette azokat a pályázatokat, amelyektől szintén újabb fejlődés várható. Mivel a kórház kiemelt feladatának tekinti a rehabilitációt, az újabb beruházásokkal ennek hátterét szeretnék erősíteni. A kórház vezetősége a szakmai fejlesztést szintén annak tükrében tervezi, hogy hozzájáruljon a gyógyító intézmény jövőjének stabilizálásához. Olyan berendezések beszerzésére készülnek, amelyek más kórházak munkájára nem, vagy kevésbé jellemzőek. Példaként hangzott el, hogy többek között nagyobb szerepet kapnának a betegtornásztató-robotok.

A Csornai Margit Kórház dolgozóinak időnként ma is eszébe jut az az időszak, amikor még aktív betegellátás jellemezte az intézményt. Dr. Winiczai Zoltán is felidézi néha magában ezeket az éveket, ezért a jelenlévőkkel megosztotta egyik munkatársának biztató gondolatait: „Lehet, hogy sok beteget ti fogtok végleg meggyógyítani!”
– Az akut ellátás ideje amennyire csak lehet, lerövidült, de a biológiai óra egészen másképpen jár. A betegnek meg kell gyógyulnia, amihez elengedhetetlen a rehabilitáció. Utóbbi nagyon szép és nemes feladat. Az akut betegek fogadása és ellátása mellett az arra rászorulókat a sürgősségire irányítjuk – hangsúlyozta a neurológus főorvos.
Ugyancsak a betegek biztonságát szavatolja, hogy 24 órás ügyeletet biztosítanak és szakorvosi vizsgálat után döntik el, hogy felveszik-e a belgyógyászati osztályra, vagy továbbküldik őket a megfelelő helyekre.

A kórházigazgató a dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésével kapcsolatban kifejtette: Sok nehézség árán jutottak el a mostani szintre, és további küzdelmekre számíthatnak, de remélhetőleg javul a szak- és kisegítő személyzet anyagi elismerése. Dr. Winiczai Zoltán szerint a mindennapi gondok ellenére jó irányban halad a csornai kórház helyzete.

Erdélyiné Orbán Gyöngyi ünnepi beszédében Semmelweis Ignác munkássát ismertetette, majd a társadalom egészségüggyel kapcsolatos megítéléséről beszélt. Az ápolási igazgató szerint a gyorsan terjedő negatív kritikák ellensúlyozása érdekében nagy szükség van a pozitív megerősítésre. Sajnos nagyon alacsony szinten van a lakosság egészségtudatos magatartása, pedig az egyén odafigyelése sokkal jobban befolyásolja a mindenkori állapotot, mint a gyakran felelősségre vont egészségügyi ellátórendszer.

A Semmelweis-napi megemlékezés végén kiemelkedő munkájáért díjazták a dolgozókat és a jól teljesítő munkahelyi csoportokat. Elismerésben részesült: Tóthné Varga Rita , Horváth Istvánné, Ölyüsné Kovács Szabina, Tudós Miklósné, Horváth Zsuzsanna, dr. Martos János, Lászlóné Szíjártó Gabriella, Tüskéné Szabó Annamária, Heiner Imréné, Szücs Bernadett, Boda Eszter, Kovács Vivien, Németh Andrea, Kissné Csik Éva, Tar Miklósné, Márczisné Kocsis Éva, Kiss-György Lászlóné, Bónáné Nagy Zsuzsanna, Baranyainé Élő Erzsébet, Röntgen osztály kollektívája, Rehabilitáció „C” osztály kollektívája.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek