Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A képviselőnek a nap huszonnégy órájában a rendelkezésre kell állnia


A Hunyadi gimnázium közgazdasági tagozatának elvégzése után szaktudását több helyen is kamatoztatta: megfordult Rábapordányban, Jobaházán és Csornán, s lassan harminc éve, hogy jelentkezett beledi munkahelyére, ahol ma készáru értékesítőként dolgozik. Pandur Ferenc felesége révén került 1987-ben Rábakecölbe. A házaspár két leányt nevelt fel, akik közül a nagyobbik a fővárosban dolgozik, a kisebbik pedig még tanul.
Pandur Ferenc 2002-ben indult először a helyhatósági választásokon (azóta a lakosság minden ciklusban megtiszteli a bizalmával), mert nem érezte teljesnek a fiatal, illetve a közép korosztály érdekeinek képviseletét. Az alpolgármester elárulta: eleinte úgy érezte, hogy a helyiek nehezen fogadják be, mint nem tősgyökeres falubelit, ezért is érte meglepetésként, amikor megválasztották. 2010-ben a község vezetőjének javaslatára a képviselőtársak alpolgármesternek jelölték.

Valamilyen szinten a kényszer szülte azt a megoldást, hogy hétköznap nincs a településen Rábakecöl vezetője, s hogy mégis jól működik a dolog, abban az alpolgármester szerint nagy szerepe van a kiválóan együttműködő képviselő-testületnek.  Tuba Erik tiszteletdíjas polgármester alaposan meggondolta, hogy kire bízza Rábakecöl irányítását, amíg ő a fővárosban dolgozik. Mivel a mindennapokban nem tartózkodik a Rábaközben, olyan megbízható személyre volt szüksége, aki nemcsak itt él, de képes is ellátni a feladatokat, és megoldani a menet közben felmerülő gondokat. – A 21. században, az okostelefonok világában nem jelenthet problémát a kapcsolattartás, hiszen ott van az elektronikus levelezés stb. – jelentette ki Pandur Ferenc, majd hozzátette: hétvégenként személyesen is találkozunk, amikor megbeszéljük a teendőket és az elkövetkezendő, megoldásra váró feladatokat. Az alpolgármester leszögezte: a kezdeti anomáliákat sikerült leküzdeni, amit a település lakói kedvező tapasztalataik révén érzékelhetnek, továbbá azt, hogy az önkormányzati munka megfelelően alakul. Rábakecöl második embere annak nem örül, hogy megszűnt az iskola (először a felső, majd két évvel ezelőtt az alsó tagozat ment át Beledre), annak viszont igen, hogy sikerült felújítani az oktatásnak korábban helyet adó épületet. A Soós Imre Kulturális Központ minden igényt kielégítő, korszerű intézménnyé vált.
Pandur Ferenc és Tuba Erik a több mint húsz év korkülönbség ellenére jól megértik egymást, s az időnként előforduló nézetbeli különbségek sem biztos, hogy generációs eltérésekből adódnak. Amíg a Rábakecöl fejlődéséért tenni akaró polgármester és annak helyettese képes egyezségre jutni, és a kettejük közti párbeszédet a képviselők is segítik, addig működőképes a dolog. Őket a nap huszonnégy órájában bármikor, bármilyen gonddal megkereshetik, amit a legjobb tudásuk szerint  megoldanak – mutatott rá Pandur Ferenc a közfeladatot önként vállalók felelősségére.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.