Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A kapuvári fúvósok élénk vidámságot, színt vittek az emberek hétköznapjaiba

Kapuvár Város Fúvószenekara egyelőre szabadtéren, a kellő távolság megtartása mellett örvendezteti a helyieket muzsikájával, ugyanakkor a jövőt is tervezik. Napirendre veszik az utánpótlábázis növelését, a fiatalok képzését és felkészítését a közös zenélésre, mert hosszabb távon ebben látják a fennmaradásukat.

Nemrég újrakezdte a próbákat Kapuvár Város Fúvószenekara, de a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás idejére sem némultak el teljesen.
Hámori György polgármester engedélyével, a szabályok szigorú betartása mellett két karanténkoncertet adtak a lakótelepen élőknek, a majális alkalmával pedig felszállt a csapat egy kamion platójára, és onnan fújtak ébresztőt a kapuváriaknak.
A zenekar összetétele nem változott, de mindenki egyéni érzékenységére bízzák, hogy részt kíván-e venni ezeken a fellépéseken. A karnagy úgy ítélte meg, van annyira felkészült a tagság, hogy elő tudják adni az indulókat és az egyéb népszerű fúvós darabokat. Legutóbb közkedvelt Abba melódiákkal, a magyar operettek gyöngyszemeinek fúvós átirataival lepték meg a közönséget.
– Ez nagy öröm számunkra, mert sok fellépést terveztünk erre az évre. Szeretnénk, ha helyben is megismernék a zenekar új arculatát, azokat a darabokat, amelyekkel foglalkozunk – utalt Kőszegi-Németh József a tavaly decemberben Mosonmagyaróváron már sikeresen bemutatott számokra. A fúvósok egyébként a zene iránt érdeklődő ifjúságban látják a biztosítékát a zenekar jövőjének.
Próbáikat általában szerdán tartják, de napjainkban minden viszonylagos, hiszen a kinti fellépéseket az időjárás is befolyásolja. A mindenki számára ismert körülmények miatt idén sajnos elmaradt a kapuvári fúvószenekar hagyományos és talán az egyik legfontosabb tavaszi fellépése, de a karnagy abban bízik, hogy egy nyugodtabb időszakban majd be tudják pótolni a közönségnek.

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar néhány hete a „WC papíros challenge” elnevezésű kihívással lepte meg kapuvári kollégáit a facebookon. A rábaközi település zenészei vették a lapot, és rögön poéngyártásba kezdtek. Kőszegi-Németh József szerint az ötletelés és a videokészítés összerázta a társaságot.
– Örülök, hogy egy ilyen csapat vezetője lehetek, akik a humorban és játékban is benne vannak – tette hozzá a karnagy. A kapuváriak sem maradtak hosszú ideig adósok, és hogy ne szakadjon meg kihívás sorozat, továbbadták a veszkényi, a kőszegi és az orosházi fúvósoknak, akik hasonló, vidám felvételeket készíthetnek ebben a kevésbé szívderítő időszakban.

 

Fotók: Facebook: Kapuvár Város Fúvószenekara - Mihálka Jenő Fúvós Egyesület

Beküldés dátuma: 2020. 05. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés