Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A hősök előtt tisztelegtek Fertőszentmiklóson

A Fertőszentmiklósi Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület megemlékezést tartott a Don-kanyari áttörés 74. évfordulója alkalmából Németh László a Szent Miklós püspök templomban mutatott be szentmisét az áldozatokért és hozzátartozóikért.

A plébános Szent Márk könyvének „Jézus titka” című fejezetéből idézett egy leprás történetéből, majd az Atya Isten irgalmát kérte a jelenlévőkre, valamint a távol lévő és gondokkal küzdő keresztény testvérekre.
Az istentisztelet után a jubileumi kettős keresztnél emléktüzet gyújtottak a résztvevők. Beszédet mondott Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója, akinek apai nagyapja a második világháborúban vesztette életét.
– Édesapám visszaemlékezéséből még most is elevenen élnek azok a percek, amikor húgával és édesanyjával kísérték a honvédet a vasútállomásra. Nagyapám katonaruhában volt, oldalán szuronyt viselt. A fronton nagyapámat haslövés érte, és ennek következtében, az összecsapásban hunyt el – emlékezett a nagyszülőre a szónok.
Az ünnepi műsorban közreműködött a Fertőszentmiklósi Férfi Dalkör, a Fertőszentmiklósi Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület, a Fertőszentmiklósi Tűzoltó Egyesület, valamint Kovács Gáborné.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek