Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyerekek izgatottan várják a folytatást

21,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Beledi Általános Művelődési Központ. A pénzből a szervezők olyan programokat bonyolítottak le, amelyeket az intézmények eszköz és egyéb finanszírozási hiány miatt nem tudtak volna végrehajtani.

Az Új Széchenyi-terv keretében kiírt pályázat célja: arra ösztönözze a kulturális intézményeket, hogy minél szélesebb körben kapcsolódjanak be az általános iskolák és óvodák tanórán kívüli tevékenységébe. Előírás volt, hogy a támogatás révén megtartott programok szervesen illeszkedjenek az intézmények pedagógiai programjához.
A nyertes pályázó, vagyis a Beledi Általános Művelődési Központ a feltételek alapos tanulmányozása után együttműködési megállapodást kötött a beledi és a szanyi általános iskolával, a ciráki tagintézménnyel, valamint a rábakecöli és dénesfai óvodával. A három féléven át zajló projekt keretében havi, heti bontásban szakköröket tartottak, tehetséggondozó összejöveteleken vettek részt, külön témanapokat és -heteket szerveztek, továbbá vetélkedőkkel színesítették programjaikat. A résztvevők szám szerint negyvenegy féle tevékenységben közreműködtek, és ezek közt több olyan is akadt, amelyet mind a három féléven át megtartottak. Ilyenek voltak például a rajzkészségre épülő foglalkozások, az ifjú versmondók köre, az óvodás korúak kézügyesség-fejlesztő órái, illetve a „meseműhely”. Utazás a keresztény mesék világába címmel tehetséggondozó összejöveteleket tartottak, kulturális örökségeinkkel pedig szakkör keretében ismerkedtek a gyerekek. Az ún. témanapokat külső helyszínekre szervezték, amikor ellátogattak egy-egy színházi előadásra és hangversenyre, vagy megtekintették a Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállítását.
Mórocz Ildikó nemrég értékelte a „Rábaköz kultúrkörei” elnevezésű pályázat kapcsán végrehajtott munkát. A projektmenedzser megállapította: hat intézményből közel 900 gyermeket vonták be a különböző programokba. A részt vevő intézmények szintén elmondták tapasztalataikat: a gyerekek élvezték a foglalkozásokat, melyekből nagyon sokat profitáltak, s mivel jó hangulatban teltek a találkozók, alig várják a folytatást. További előnye a projektnek, hogy egyértelműen erősödött az óvodák és az iskolák, valamint a művelődési intézmény közötti együttműködés.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.