Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A fiatalos nyugdíjasok figyelnek egészségükre

Hámori György a város nyugdíjasaival töltött rendezvények közül egyetlen alkalmat sem hagyna ki anélkül, hogy meg ne köszönné az idősebbek áldozatos munkáját, s mindazt, amit a fiatalabb generáció neveléséért tettek az eltelt évtizedek során. Az éltesebb korú emberek még ma is biztos támaszt jelentenek az őket követő felnőtteknek és gyermekeknek – jegyezte meg a városvezető.

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége 2008-ban indította el egészségügyi felvilágosító programját az egyik gyógyszercéggel. A rendezvény célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése és a prevenciós gondolkodás népszerűsítése. Ennek jegyében a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjasklub és a Kapuvári Rábaközi Művelődési Központ megyei egészségnapra invitálta az idősebbeket.
Zsámbokiné Buday Anna elmondta, hogy a nyugdíjasokat kifejezetten érdekli az egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismeret, ezért megjelenik éves programtervükben. A nyugdíjas egyesületek sok esetben csoportos tornát szerveznek. A Kapuváron megrendezett egészségnapra a megyében található negyvenöt klubból érkeztek a vendégek. Rendkívül népszerűek az ingyenes szűrővizsgálatok, melyekkel különböző betegségek kialakulását lehet időben vagy nagyon korai stádiumban megelőzni.

Az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség megyei szervezetének elnöke bevezetője után átadta a szót Hámori Györgynek. A polgármester szerint is fontosak a tájékoztató jellegű előadások, de a résztvevőkre a későbbiekben egyéb fontos „feladat” vár: a nagymamák és a nagypapák a hasznos információkat átadhatják család többi tagjának.

Otrok Györgyné, a gyógyszerészeti cég közönségkapcsolati munkatársa közel húsz éves tapasztalatait osztotta meg a Rábaközi Televízió nézőivel. Régebben nem volt lehetőség a prevenciós célú előadásokra, de úgy vette észre, hogy a lakosság egyre inkább elébe megy a betegségeknek, vagyis igyekszik egészségtudatosan élni. Az idősklubok tagjai egyre nyitottabbak az újdonságokra, és szívesen befogadják a betegségek megelőzéshez szükséges információkat.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek