Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falvak meghatározó közössége: a nyugdíjasok

Falusi emberek vagyunk, ezért szeretjük a hagyományokat, és nem az a lényeg, hogy az idősek napját minek nevezzük, hanem, hogy szeretettel nyújtjuk át szerény köszöntőnket – mondta Imre László polgármester. Megemlítette, hogy a szűkös költségvetési keret mellett a kis településen úgy költekeznek, mint egy családi közösségben, és az idősek napjára sem tudnak sokat fordítani, de mégis mindig betervezik. Megérdemlik a munkában megfáradt emberek a kiemelt figyelmet, ezért év eleje óta tervezik a köszöntésüket. A karácsonyi ajándékot is szívvel érdemes átadni, ugyanígy az időseknek juttatott szerény ebédet és ünnepi műsort – hangzott  Edvén.
A 183 fős Vásárosfaluban kevesebb a nyugdíjas, mint az aktívan kereső fiatal, az átlagéletkor pedig 43 év – állapította meg Tompáné Balogh Mária az időseknek rendezett ünnepségen. A faluház vezetője szerint a vendég előadónak meghívott osli nyugdíjasok azokra a régi hagyományokra emlékeztetik nézőiket, amelyeket a vidéki emberek gyakorta átéltek. Molnár Sándor polgármester azokra az eseményekre emlékeztette a helyieket, amelyek ebben az esztendőben történtek a településen, majd felköszöntötte Vásárosfalu legidősebb tagját, a 90 éves Németh Lászlónét.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.