Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A Delta Testépítő Klub tagjai a tőlük elvárható szinten versenyeznek

A beledi Delta Testépítő Klub tagjai munka mellett, szabadidejükben készülnek fel a versenyekre. Eőry Jenő szerint az amatőr sportolók
civil életükben is kiváló emberek, akik jobbnál jobb eredményeket érnek el a megmérettetéseken.

– A beledi Delta Testépítő Klub a tavalyi évben is hozta az elvárásokat. Sok magyar bajnokságon indultunk, válogatott versenyzőink eredményesen szerepeltek. Kiemelném Lehotai Sándort, Lakatos Rajmundot, Simon Pétert, Szabó Zoltánt, Erdélyi Jenőt, Mecseki Ádámot, Szántai Lászlót, akik valamennyien a dobogón végeztek, vagy magyar bajnoki címet szereztek. A felnőtt korú versenyzők a masters kategóriában is elindulhatnak – mondta Eőry Jenő, a klub elnöke.
Lehotai Sándor a masters 3-as korosztályban indul el a megmérettetéseken. A több mint 60 esztendős sportoló civilben könyvelő, aki fanatikus módon űzi a sportot. Meghívást kapott a magyar válogatott keretbe, így súlycsoportjában részt vett a Győrben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. Az erőemelés felhúzás, fekvenyomás és guggolás számokból áll, melyeket külön-külön díjazzák, majd összesítve kiszámolják a végeredményt. A beledi versenyzőnek a felhúzás az erőssége, így ebben a számban, a 240 kilogrammos eredményével Európa-bajnok lett, összetettben pedig második helyezést ért el.
A versenyzőt Kovács Attila edző segítette a felkészülésben.
A kizárólag fekvenyomásban induló sportolók az élmezőnybe szerepelnek súlycsoportjukban. Eőry Jenő hozzátette: néha mindössze 2-2,5 kilogrammon múlik egy-egy jobb helyezés. Az erőn felül számít az edzői taktika, vagyis észben is nagyon toppon kell lenni. Néha érdemesebb feladni a második helyet, hogy biztosan meglegyen a harmadik helyezés.
– Mecseki Ádám és Szántai László erőemelésben is elindultak tavaly, és mindegyikük megszerezte az első három hely valamelyikét – hangsúlyozta Eőry Jenő. Így folytatta: nem mindegy, hogy konditermi vagy versenyszerű nyomást gyakorol valaki. A megmérettetéseken egyszerre három bíró nézi árgus szemekkel a versenyzőt. Nem mozdulhat meg a láb, nem emelkedhet a farrész, stabilan kell tartani a fejet. Vezényszóra kell felemelni és leengedni a rudat, majd meg kell tartani. Aki ezekre nem képes, annak nem ismerik el a teljesítményét.
A testépítés egyébként a doppinggyanús versenyszámok közé tartozik, ezért minden alkalommal számíthatnak az ellenőrök megjelenésére. Eőry Jenőt ez nem nyomasztja, sőt örül annak, hogy megőrizhetik a verseny tisztaságát.
A Delta Testépítő Klub nyitott szervezetként működik, már csak abból kiindulva, hogy a sport jó esetben összehozza az embereket. Ráadásul van aki egyszerre többféle mozgásformát választ. Eőry Jenőnek az erőemelés mellett jól megfér a cselgáncs, nem hagyná abba semmiért. A klub elnöke úgy véli, kevés dolog őszintébb a sportbarátságnál. A felkészülés mindennapi izgalma, az edzőtermek hangulata összehozza az embereket. Valamennyien tudják, hogy egymásra vannak utalva, összefogás nélkül nem lehet eredményes a sportoló.
Az 1994 óta működő konditeremben más sportágak igazolt versenyzőit, például a beledi focistákat, kézilabdásokat is szívesen látják, akik használhatják az ott lévő berendezéseket. Eszközeiket, felszereléseiket pályázati pénzből próbálják fejleszteni

A testépítés nem önmagában létező, elszigetelt mozgásforma, hanem szerves része, eleme az egészséges életmódnak – vallja Eőry Jenő, aki ismét részt vett a szilveszteri futás, illetve séta szervezésében is. A legutóbbi jó hangulatú közösségi programon minden korosztály, amatőr és profi sportoló képviseltette magát és még azok is eljöttek, akik ritkábban szánják rá magukat az aktív mozgásra.
Az egyesület minden évben részt vesz a városi gyermeknapon, mely alkalomból ügyességi gyakorlatsort állítanak össze a fiataloknak.
A Delta Testépítő Klub 2019 márciusában országos fekvenyomó verseny rendezésére vállalkozott, sőt előtte év vége fele is tartottak egy rangos megmérettetést. A szakszövetség elégedett a körülményekkel és véleményük szerint akár nemzetközi színvonalú versenynek is helyet adhatnának, csak a város infrastruktúrája, illetve szolgáltatásai nem felelnek meg egy ilyenfajta program lebonyolítására.
A testépítők legközelebb a márciusi franciaországi EB-n méretik meg magukat: Lehotai Sándor Kovács Attila edzővel készül a versenyre. Nemrég csatlakozott a Delta csapatához egy válogatott szintű fekvenyomó. Kubatov Géza 90 kg-osok súlycsoportjában versenyez. A vezetőség nagy reményeket fűz a sportoló eredményes részvételéhez.

Beküldés dátuma: 2020. 01. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek