Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A darumadár papírból bontja ki szárnyait

Kocsis Zoltán egyre sűrűbben hajtogatja a papírlapot. Kedvtelése a járművekkel kezdődött, majd jött a darumadár és a különféle állatok, s azóta időről időre megpróbál valami újdonsággal előrukkolni. A jól sikerült darabok a szekrényben végzik, és néhány az ismerősökhöz kerül.

Kocsis Zoltánt ötéves korában szállta meg az ihlet, amihez édesapja példája is hozzájárult, aki hajókat és repülőket hajtogatott fia gyönyörködtetésére. Az internet az origami rajongókat bőven ellátja tanácsokkal, de az alapműveleteket könyvekből is el lehet sajátítani. Egy-egy figura nehézségi fokozata sokszor menet közben dől el, de az is előfordul, hogy a hajtogató az eredeti elképzeléstől eltérően más alakzatot formál meg a papírlapból.
Legutóbb a gyalogkakukk és a kivimadár tette próbára a beledi fiút, mert nagyon apró mozdulatokat igényeltek ezek az állatok. Sokan direkt az erre a célra kifejlesztett papírt kedvelik, de Zoltán bármiből képes hajtogatni, ezért szinte mindig kéznél van nála egy-egy A4-es lap. Ragasztóra és ollóra csak néhány esetben van szüksége. A kezdetekben többször félrecsúszott a dolog, és utána kezdhette újra, tehát aki origamira szánja el magát, annak a tanulóidőt bele kell kalkulálnia.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola tanulója hobbiját diáktársai körében nem nagyon népszerűsíti, mert mint mondta, ott elsősorban az oktatást helyezik az előtérbe. Az origamival továbbra is szabadidejében akar foglalkozni, de a leendő ipari gépész bonyolultabb alakzatokat előállítására készül: összetettebb emberalak és farkas hajtogatását tervezi a közeljövőben.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

  • Se szeri, se száma a beledi felújításoknak

    Major Jenő úgy gondolja, hogy az idei év már folyamatban levő, illetve várható beruházásai kiemelkedőek Beled „újkori történetében”, és bár vannak nyilván szkeptikusok is, bízik benne, hogy a lakosság többségének is ez a véleménye.

További hírek