Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A CSSE-nél várják az utánpótlás-neveléshez csatlakozó fiatalokat

A CSSE labdarúgó csapata három ponttal az ETO FC Győr mögött fejezte be a 2020-as őszi bajnokságot, mely a koronavírus-járvány miatt szakadt félbe. A tavaszi folytatást zárt kapuk mögött tervezik majd hazai pályán. Továbbra is várják az utánpótlás-neveléshez csatlakozó fiatalok jelentkezését – mondta Családi János, a CSSE elnöke.

Épp akkor ért véget az őszi bajnokság, amikor felmenő fázisába került a csornai foci, hiszen hét nyertes mérkőzés volt már mögöttük úgy, hogy az ETO FC Győr hétpontos előnyéből négyet sikerült ledolgozniuk.

Családi János 2020 decemberében még úgy gondolta, hogy érdemes lenne kihagyni január első két hetét, mert miután kiderülnek a járványügyi adatok, ráérnek eldönteni, mikor célszerű megkezdeni a felkészülést. Szerencsére az új fertőzöttek száma nem mutatott drasztikus emelkedést, ezért január 18-án tartották az első edzésnapot.
Igaz, hogy a focistáknak csak négy hete volt az első bajnoki meccs előtt, de otthon is gyakoroltak, ezért a CSSE elnöke abban bízik, hogy meglátszik az eredményeken is. Riportunk készítésekor az edzőmérkőzések közül még hátra volt a Lipót SE és az Ajka Kristály SE elleni rangadó.
Az egyik elmaradt tavalyi meccsre február 13-án kerül sor, a másikat pedig Nagypénteken fogják játszani. Először a SFAC 1900-al mérkőznek meg hazai pályán, húsvét előtt pedig a Pannonhalma HORN SE csapatával, szintén a csornai műfüves pályán.

A Csornai Sportegyesületnél nemrég bevezették a hordozható sportolókövető Polar rendszert, melynek segítségével mérhető a játékosok aktivitása az edzéseken és a mérkőzéseken. Az eszköz révén pontosan ki lehet mutatni a sprinteket, a pulzusszámot, a szívfrekvenciát, a futások intenzitását. Két játékosnál ennek köszönhetően fedezték fel, hogy a koronavírus fertőzés után valószínű szövődmények alakultak ki, mivel az átlagostól eltérő értékeket mutattak a mért adatok.
A profi rendszert a nagyobb utánpótlás korosztályoknál is alkalmazzák, ami remélhetőleg tovább növeli a játékosok eredményességét.

– Átigazolást nem terveztünk, és távozási szándékát sem jelezte senki, érkezőnk viszont van. A CSSE ikonjának számító Lőre Pál az elmúlt félévet Csornán kívül, Veszkényben töltötte, de visszaigazol hozzánk – fogalmazott Családi János, majd hozzátette: Mosonmagyaróvárról érkezik a 20 éves Nagy Lionel, aki egyébként is beleillik abba a koncepcióba, mely szerint fiatalokkal erősítenék a felnőtt csapatot, a két próbajátékos sorsa pedig még nem dőlt el.
A CSSE elnöke a vírushelyzet miatt a jövőről nem akart konkrétumokat mondani. Azt azért hozzátette: Nyilván, mint minden csapat, ők is szeretnének nyerni, de még nagyon sok a kérdés, hiszen az sem biztos, hogy teljes hosszában megrendezhetik a bajnokságot.

Az MLSZ változtatásokat tervez az utánpótlás-nevelésben, melyről a CSSE elnöke a következőket mondta: – Csorna eddig is térségi alközpontként működött és 11 egyesület tartozott hozzánk. A Magyar Labdarúgó Szövetség az összes alközpontot átvizsgáltatta a belga Double Pass tanácsadó céggel. A folyamat fél évet vett igénybe a csornai egyesületnél, ahol felmérték az infrastrukturális helyzetet, a szakmai felkészültséget, a játékosállományt és a jövőképet. Az MLSZ a végleges értékelés után sorolja be az utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületeket. Az „A” kategóriába kerülnek az akadémiák, a „B” szintű klubokhoz azok a megyei csapatok tartoznak, amelyek akadémiai szintű képzéseket folytatnak. A kiemelt „C” minősítésre viszont azok az egyesületek pályázhatnak, amelyek térségi szinten foglalkoznak az utánpótlás-neveléssel. Csorna az utóbbi kategóriába szeretne tartozni, mert Rábaszentandrástól kezdve Bősárkányon át Kónyig, de akár a másik irányba, Vitnyédig is érintettek a fiatalok nevelésében.

A pandémia miatt a zárt sportlétesítményeket csak korlátozottan lehet igénybe venni, ezért a karate és cselgáncs szakosztály sportolói nehezebben valósítják meg az edzéseket. A kézilabdások is a szabadtéren gyakoroltak az ősz folyamán, mert nem volt szabad terem. Ebben az évben Szanyban és Ikrényben fognak edzeni, de a vírushelyzet alakulásától függ, hogy milyen lesz a folytatás.
A CSSE-nél nagy örömmel fogadták a bejelentést, amely szerint szabványos méretű sportcsarnok épül Csornán. Addig is nagyszerűen ki lehet használni a műfüves pálya nyújtotta előnyöket, nem beszélve arról, ha elkészül a városi tanuszoda, onnantól el lehet mondani: komoly sportkomplexummá alakul a Toldi utca környéke – tette hozzá Családi János.

Beküldés dátuma: 2021. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek