Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A Csornai Napköziotthonos Óvodában követhető, életszerű szabályokat vezettek be

Nagy szüksége van a munkába induló szülőknek arra, hogy napközben biztonságban tudják gyermekeiket. Csornán néhány hét alatt száznál is több óvodást vittek vissza az intézménybe, miután a kormány megszüntette a létszámkorlátozást.

Május 25-én a régi rend szerint nyitotta ki kapuit a csornai óvoda. A koronavírus-járvány utáni újrakezdésre valamennyi óvodai dolgozó számított, sőt nagyon várták már a nyitást, mégis meglepte őket a hirtelen jött intézkedés. Pénteken csak öt kisgyermeket fogadhattak minden csoportban, hétfőtől pedig már korlátozás nélkül vehették igénybe az óvodai szolgáltatásokat. Hamar benépesült a nyolc csoport, mert már az első napon nyolcvannyolc kisgyermeket hoztak el otthonról a szüleik – mesélte Póczik Tamásné. – Ez a szám folyamatosan emelkedik azóta is – tette hozzá az óvodavezető.
– Különösebb intézkedéseket nem hoztunk, megpróbáltuk követni az országos népegészségügyi, járványügyi utasításokat – fogalmazott. Az öltözőhelyiségben tartózkodó szülőktől elvárják, hogy tartsák be az egymás közti másfél méteres távolságot. Az arcot fedő maszk használatát nem írták elő kötelező jelleggel, ennek ellenére szeretnék, ha a felnőttek használnák a védőeszközt az épületen belül. A gyerekek körében ez egyébként sem kivitelezhető, hiszen életkori sajátosságukból kifolyólag képtelenek lennének egész nap viselni.
A bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőt biztonsági szempontból tartják fontosnak.
Az óvoda dolgozói a kísérőktől azt kérik, hogy csak addig legyenek az intézményben, ameddig feltétlenül szükséges és kizárólag egy szülővel érkezzen a gyermek, továbbá ne hozzanak otthonról enni-, illetve innivalót.
– Talán ezek a szabályok követhetőek, életszerűek, mert mindannyiunk érdeke, hogy elkerüljük a fertőződést. Véleményem szerint sikerülni fog és együtt várhatjuk a boldog nyarat – fogalmazott Póczik Tamásné.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek