Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatok sokat tettek a hagyományok megőrzéséért

A 33 éve alakult, és szakmai körökben elismert Kapuvári Városszépítő Egyesület idén Beleden tartotta meg a “Mi Kis-Rábánk” műveltségi vetélkedőt. A rendezvény alapmottóját a mindannyiunkat körülvevő természet és annak megóvása, valamint a környezetszennyezés megfékezése adta. A vetélkedőre a kapuvári, a mihályi-kisfaludi és vadosfai összevont, valamint a beledi általános iskolából érkeztek a gyerekek, akik elsőként településük idegenforgalmi nevezetességeit mutatták be. Kováts Csaba zsűritag elégedett volt a tanulók felkészülésével, és elmondta, hogy szinte mindegyik csapat maximális pontszámot kapott erre a témakörre. A verseny folytatásaként a résztvevők sétára indultak Beleden, ahol megismerkedtek a település nevezetes épületeivel és ipartörténeti létesítményeivel. A városnézés a Szalay-malomnál ért véget, ahol a vízügyi szakember makett segítségével mutatta be a kíváncsi diákoknak a víztisztítás folyamatát. Az iskolások ezután a tájegységükre, illetve településükre jellemző néphagyományokból adtak ízelítőt. Érdekes feladat volt a beledi kastély regényes történetének bemutatása.
A diákok kreativitásukkal és a szinte kifogástalan előadásmódjukkal kivívták a szaktanárok elismerését. A mihályi iskolások olyan jól teljesítettek, hogy még a maximális pontszámnál is többet kaptak, őket követték a kapuvári pátzaysok, harmadikként pedig a kapuvári Széchenyi csapata végzett. A Páli Szent Vincéből érkező tanulók a negyedik helyre kerültek, a belediek pedig ötödikként végeztek. Természetesen nem a rangsoron van a hangsúly, hanem azon, hogy a felkészüléssel és a jó hangulatú vetélkedőn való részvétellel minden gyermek sokat tett a hagyományok és tiszta értékeink  megőrzéséért.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.