Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi lövészek határozott célokat tűztek ki maguk elé

Nincs olyan ember, aki teljesen egyformán látna mindkét szemével, ezért aki lövészetre adja a fejét, bizony előfordul, hogy a telitalálat helyett kicsit jobbra, vagy balra eltér a lőiránytól. A beledi lövészklub fiatal versenyzői közül kerülnek ki a jövő ígéretei.

A tizenhét fős beledi lövészklub az állami támogatáson kívül minden évben számíthat a város segítségére, a képviselők pedig külön-külön is patronálják őket, és sokan pártoló tagként járulnak hozzá az eredményes működéshez.
Minden második hétvégén, szombati napokon, késő délután tartják a lövészetet. A rendszeres találkozókra április közepétől kerül sor – tájékoztatott Bozi Ferenc.
A beledi lövészklub gazdasági vezetője elmondta: A pályázati pénzből beszerzett eszközök telepítése akkor kezdődik el, ha az időjárás lehetővé teszi. Sokkal egyszerűbb lesz a találatok ellenőrzése a komplett kamerarendszer segítségével, mert mindegyik lövészállás mellett ott lesz egy 15 colos monitor, mely megmutatja az eredményeket, ezért nem kell elgyalogolni a helyszíntől ötven méterre.
– Nagyon büszkék vagyunk a lányokra. A tavalyi hétfordulós területi versenyen megszereztük a második helyezést – fogalmazott a beledi lövészklub gazdasági vezetője. Elmondta azt is, hogy idén nyolc település vesz részt a versenyen.
A fiúk is szépen szerepelnek a megmérettetéseken. Ők havonta egyszer, általában vasárnap délelőttönként mennek versenyezni. Az utazást saját maguk oldják meg, hisz fűti őket a lelkesedés.
A klubba folyamatosan várják az új tagokat: a 14 éven aluliak szülői felügyelettel vehetnek részt a lőgyakorlaton, a 16 évesnél idősebbek akár a 22-es kispuskát is kipróbálhatják.
Beadták az újabb pályázatot, melyből a klubhelyiség nyílászáróit szeretnék kicserélni. A belediek megújították alapszabályzatukat, ezenkívül folyamatban van a tagkérelmük az országos lövész sportegyesülethez. A tagok közül ketten-hárman lövészetvezetői vizsgára készülnek, mely után megszerezhetik a sportbírói fokozatot.
A beledi lövészklubban a változásokat csak mindig feljebb és feljebb tudják elképzelni, vagyis szép fokozatosan fejlődnek. A Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség Beledi Klubja várja a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait. Adószám: 18527720-1-08

Beküldés dátuma: 2018. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.