Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A beledi hittanosok a dobogó közelébe kerültek

Több mint húsz évre tekint vissza az evangélikus egyházközség által szervezett hittanverseny. Idén egyformán nehéz volt a megyei és országos megmérettetés, mert Pál apostol életéből, annak legfontosabb állomásaiból kellett a fiataloknak felkészülniük.

Az evangélikus egyház minden évben megszervezi az országos bibliai és hittanversenyt, mely a megyei fordulóval kezdődik. Az egyházmegyék gyülekezetei korosztályonként négy-négy fős csapatot állítanak össze a hittanosok közül. A legügyesebbek folytathatják a versenyt az országos döntőben – tájékoztatott Blatniczky János.
A kezdetekkor a lelkész felesége szervezte a kétnapos országos versenyeket, amikor kirándulás jellege volt az egésznek , de az utóbbi időkben már inkább feladványokat kaptak a gyerekek. A jelenlegi szabályok szerint korosztályonként egy csapat indulhatott a megmérettetésen.
A belediektől három csapat jelezte részvételi szándékát. Hosszú idő óta először szerepeltek a belediek a hittanversenyen, és mindjárt megnyerték megyei fordulót, így a következő szintre is továbbjutottak. A három összevont korosztályból tizenkét diák vett részt a zuglói templomban megrendezett országos megmérettetésen. A belediek alaposan kitettek magukért, és mindössze néhány ponttal maradtak le az országos verseny dobogójáról.
Blatniczky János szerint e hittanversenynek alapvetően nem az a célja, hogy a diákok számot adjanak tudásukról, mert fontosabb a közösség megélése, hogy megtapasztalják, milyen a többi gyülekezet és akár barátságok is szövődhetnek. Persze az sem utolsó dolog, ha behatóan tanulmányozzák a Bibliát, azon belül Pál apostol életét.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek