Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi fiatalok pizzériát vagy kávézót szeretnének

Nehéz a fiatalokat helyben tartani, és összefogni, mivel a legtöbbjük más településen tanul, de a beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megismerjék és kielégítsék  igényeiket. Pályázati forrásból valósult meg az a tavaly egész éven át tartó ifjúsági programsorozat, melynek a végére ütőképes és aktív csoportot sikerült létrehozni. Kirándulások, tréningek, tapasztalatcserék, ötletbörzék színesítették a rendezvényeket.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy jól ismerik Beleden azt a huszonöt-harminc főből álló ún.kemény magot, akik sok időt töltenek együtt, ezért könnyebben mozgósíthatóak a helyi rendezvényekre. A szociális központ vezetője hangsúlyozta: szeretnék, ha ez a csoport kinőné magát, és többen csatlakoznának kezdeményezéseikhez. A szervezők azt akarják elérni, hogy az érintett korosztály maga találja ki a szabadidős programjait, hiszen a külsősöknek nagy fejtörést okoz annak eldöntése, hogy mi kötné le az ifjúságot. A szociális központ munkatársai várják az ötleteket, de természetesen a lebonyolításban már közreműködnének. Eddig a következő igényeket fogalmazták meg az érintettek: több sportolási lehetőséget szeretnének, például teniszt vagy a röplabdát, valamint a kocsmáknál szívesebben látogatnának egy-egy  pizzériát vagy kávézót.
Az önkormányzattal közösen elkészült a 2011-es helyi ifjúsági koncepció, melynek fontos lépése a nyáron indítandó kerekasztal-találkozó. A győri Széchenyi István Egyetem szociális munkás hallgatói kutatást végeznének a településen – tudtuk meg Odoricsnétól –, és a szociális központ dolgozóira hárul az a feladat, hogy meghatározzák a tanulmány célját. A felmérés eredménye segíteni fogja a beledieket abban, hogy jobban megismerjék a helyben élő, tizenöt-harminc év közötti korosztály gondolkodását és terveit. A beledi Egyesített Szociális Központ minden évben aktív szervezője és résztvevője a pünkösdi fesztiválnak, s így lesz ez idén is. Délelőtt tíz órától kora estig várják a gyermeket a kézműves foglalkozásokra és a különböző ügyességi játékokra.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.