Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A 987-es szám örökre emlékezetes marad Füry Ferencnek

Gitárja húrjait pengetve, látszólag cseppet sem zavartatta magát Füry Ferenc, amikor kollégánk az egyik országos kereskedelmi csatorna  tehetségkutató válogatójában való szereplését firtatta. A bohém ember barátai unszolására nevezett be a versenyre. Mint mesélte, az első interjúk után beindult a profi gépezet, és felhívták Budapestre. A hangszeres meghallgatáson elénekelte Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát, és hogy beszámolójának nyomatékot adjon, a riport kellős közepén bele is vágott a nótába. – Nagy öröm volt, és félreállt a szája az itthoniaknak, hogy a végén még az öreg sztár lesz – mesélte nevetve az X-Faktoros, aki úgy véli, a zsűri egyre nagyobb szigora miatt nem folytathatta a vetélkedőt.
A 987-es számon regisztrált kónyi jelentkező szerint nemcsak a tanulásról és a munkáról szól az élet, mert néha ki kell lépni ebből a körből, és létre kell hozni valami másnak is örömet jelentő alkotást. Füry úrnak fővárosi élménye hasonló izgalmat jelentett, mint amilyenben  annak a hegymászónak lehet része, aki eléri a kitűzött célt. – Vannak hóbortjaim. Minden olyan faramuci nálam, mert ellenkezőleg élek, mint a többi ember, de nem rosszul! Jó ez így, csak Magyarországon nem veszik jó néven, ha valaki nem a megszokott módon gondolkodik – magyarázta “csodabogár”jelzőjét, és belátta, hogy igazodnia kellene a kónyiakhoz, de neki ez nem olyan egyszerű. Féktelen kíváncsiságával magyarázta, hogy miért kezd bele ennyi mindenbe, az helyett, hogy egy valamiből profi lenne. Picit dobol, furulyázik, néha gitározik és játszik a harmonikán, s nem kímélve a füleket, énekelni kezd. A Gyömörén, villany nélküli házban nevelkedő Füry Ferenc családja is kedvelte a zenét: a nagypapa a sparhelt mellett furulyázott, az erdélyi vonalakra visszavezethető édesapja kukoricamorzsolás közepette tangoharmonikázott és citerán játszott, olasz édesanyja szintén muzikális volt. A prózához is vonzódó interjúalany imádja a magyar nyelvet és a tiszta beszédet. A hazafias érzületet megvillantó amatőr előadó számára a magyar nyelv a legszabadabb a világon, ezért a tollat ragadóknak azt tanácsolja, hogy érzéseik szerint öntsék szavakba gondolataikat.
Füry Ferenc nem bánja, hogy benevezett a tehetségkutatóra, ezért mindenkinek ajánlja a hasonló próbálkozást. Kiesését nem kudarcnak tekinti, mert ő eleve úgy indult neki, hogy nem lehet mindenki az első. A világ életében Los Angelesbe vágyódó – talán nem sértődik meg érte – különös figura, egyszer talán eljut az  áhított tájra. – Nem  tudsz nagyon más lenni, mert akkor már nem is te vagy. Fogadd el önmagad olyannak, amilyennek születtél, és az a lényeg, hogy ügyes és szorgalmas legyél. E filozofikus gondolatok után túlzottan nem kellett biztatni, mert Füry nagy átéléssel megint a húrok közé csapott.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.