Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A beledi művelődési ház az egész évet szeretné lefedni programjaival

Farkas Nikolettnek a jövőre vonatkozóan is rengeteg terve van, melyek aktualitásukhoz közeledve egyre inkább körvonalazódnak. A beledi művelődési házban nagyon sok közkedvelt szakkört, foglalkozást tartanak.

Az év végi ünnepkörre jellemző, hogy a beledi művelődési házban szinte minden nap várják a helyieket valamilyen programmal. A régész diplomával rendelkező Farkas Nikolett egy éve kezdett el dolgozni a településen. Az elején épp hogy csak bontogatta a szárnyait, de megpróbált mielőbb beletanulni a szakmába – emlékezett a kezdetekre a művelődésszervező, aki jövőre az eddigieknél is több programmal szeretné megörvendeztetni a beledieket.
Előfordul, hogy szinte egész nap nagy a nyüzsgés a művelődési központban, és ilyenkor telt házas rendezvényeket tartanak, míg máskor inkább a délutáni órákra koncentrálódnak a foglalkozások, előadások. A kulturális élet központjának számító intézmény további feladata, hogy összehangolja a városi rendezvényeket az iskolák és civil szervezetek kezdeményezéseivel.
Farkas Nikolett a 2020-as évre vonatkozóan elmondta: A közkedvelt fesztiválokat továbbra is meg fogják tartani, ami nem zárja ki, hogy még több gasztronómiai programot szeretnének megvalósítani. Szervezés alatt van a márciusi gasztropiknik, mely alkalomból az egészséges életmódhoz köthető ételeket, illetve étrend-kiegészítőket mutatnák be. A repertoár bővítésével kapcsolatban különböző mozgással összefüggő programokra is gondoltak, mint például a tánc.
A külsős fellépőkkel már a rendezvények előtt több hónappal meg kell kezdeni az egyeztetést. Különösen igaz ez Beled egyik legnagyobb szabású programjára, a pünkösdi fesztiválra, hisz hónapokkal korábban megkezdődnek az előkészületeket.
A művelődési ház dolgozói szívesen fogadják a civilek építő ötleteit, hisz ők sem gondolhatnak mindenre. Amennyiben úgy látják, hogy ezek a kezdeményezések is megvalósíthatóak, javaslataikat figyelembe veszik a tervezés során.
Kovács Ottóné, a művelődési központ munkatársa erőn felül segíti Farkas Nikolett munkáját. A nagyobb rendezvények esetén plusz emberekre is szükség lehet, ilyenkor jelezni szokták az önkormányzatnak az igényt. Természetesen az intézményen belül más munkakörben dolgozó munkatársakat is mozgósítani lehet egy-egy alkalommal. Major Jenő polgármesterre, valamint Gerencsérné Németh Erika óvodavezetőre szintén számíthatnak a szervezők.

Beküldés dátuma: 2019. 12. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés