Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

55 éves a Kónyi Erkel Ferenc Énekkar

Az ünnepek, a jeles napok megállítják az embert a hétköznapi rohanásban, melyek sorában különleges helyet töltenek be az évfordulók. A Kónyi Erkel Ferenc Énekkar vendégkórusokkal együtt ünnepelte megalakulásának 55. évfordulóját.

– A két világháború között már működött egy férfikar községünkben, Kónyi Összetartás Dalkör néven. A most ünnepelt énekkar 1960. március 4-én vegyeskarként alakult meg – foglalta össze a kórus múltját Aller Imre polgármester. – Az énekkari szervezésben nagy segítsége nyújtott a kónyi származású Cseh László tanár, aki akkoriban a Csornai Járási Tanács népművelési felügyelője volt. A községben ez időben Tóth Ferenc tanító volt a kultúrotthon igazgatója, aki viszonylag rövid idő alatt mintegy hatvan fiatalt toborzott, akik részvételével megalakult a vegyeskar. Az énekkar művészeti vezetését az általános iskola igazgatója vállalta. Az újonnan alakult kórus a földműves szövetkezet pártfogásába került. Az énekkar tagjai középiskolás diákok, szakmunkástanulók, fiatal értelmiségi dolgozók voltak.
– Az évforduló alkalmával nem csupán énekelni szerető csoport tevékenységét idézhetjük fel, hanem a zene szeretetét tettekkel bizonyító, a közös éneklés örömét hirdető, a muzsika szépségét bemutató közösség ötvenöt évét – hangzott az ünnepségen.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 17.

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.